У курортному селищі Волині проблеми з питною водою

У курортному селищі Волині проблеми з питною водою
На те, аби в Шацьку зробити питну воду, потрібно до десятка мільйонів гривень.

Про це на сесії Шацької селищної ради розповів голова громади Сергій Віннічук, відповідаючи на депутатський запит начальника КП «Будинкоуправління» Івана Коваля, - пише Район.Шацьк.

«В Шацьку люди мають проблему з питною водою. Та, що тепер тече в кранах шачан, не відповідає ніяким нормам, вона практично є технічною. Це питання я вже неодноразово піднімав на сесіях, адже вирішення цієї проблеми є дороговартісним. Проте здоров’я наших жителів є ще більш цінним.

Ми маємо одну свердловину біля Шацького рибзаводу, другу – в Шацькому РТП. В цьому році питне водопостачання зробили в Люблинці, об’єм якого становить 300 метрів кубічних води на добу, встановивши обладнання на суму вісім мільйонів. Загалом таке обладнання коштує від чотирьох до восьми мільйонів гривень. Якщо сьогодні замовити проект, то він коштуватиме 667 тисяч гривень. Вісім мільйонів – це вартість семи кілометрів водопроводу, станції обеззалізнення, резервуару чистої води, станції другого підйому і очищення свердловини. Я розумію, що питання дороге, але ми мусимо його рано чи пізно починати вирішувати. А кошти на його реалізацію будемо шукати,» - сказав Іван Коваль.

На це Сергій Віннічук відповів, що реалізація проекту обійдеться Шацьку значно дорожче, ніж озвучив депутат, адже у Люблинці була підведена вода, там тільки встановили станцію обеззалізнення та заміни кілька кілометрів труб. На що тільки в цьому році Люблинець використав вісім мільйонів, ще декілька мільйонів використали у минулі роки. Тож ймовірна сума для Шацька на забезпечення жителів питною водою може становити до 20 мільйонів.

В підсумку депутати підтримали депутатський запит і вирішили таки при наявності вільних коштів закласти їх на розробку проектно-кошторисної документації.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: вода, Шацьк
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У курортному селищі Волині проблеми з питною водою
06 листопад, 2017, 03:35