На Волині стартував новий виборчий процес в ОТГ

На Волині стартував новий виборчий процес в ОТГ
Не встигли на Волині завершитися наймасштабніші вибори в ОТГ, як область знову готується до нових.

Минулої суботи, 4 листопада, розпочався виборчий процес перших виборів місцевих депутатів та голів об'єднаних територіальних громад.

Вибори призначені на 24 грудня 2017 року в 51 об'єднаній громаді в 17 областях України. На Волині вони відбудуться лише в одній ОТГ – Затурцівській (Локачинський район).

Також уперше в історії децентралізаційної реформи на Волині пройдуть додаткові вибори депутатів у громадах, що приєдналися до ОТГ.

До складу Затурцівської ОТГ входять Затурцівська сільська рада (села Затурці, Великий Окорськ, Вілька-Садівська, Квасовиця, Малий Окорськ, Юнівка), Зубильненська – (села Зубильне, Семеринське, Сірнички), Шельвівська – (села Шельвів, Войнин, Гранатів, Садівські Дубини).

– Лише нещодавно завершилися перші вибори в ОТГ, а вже, 4 листопада в Україні розпочався виборчий процес у 51 ОТГ. На Волині такі вибори пройдуть у Затурцівській ОТГ – першій у Локачинському районі.

Приємно, що до створення цієї громади долучилася команда Офісу реформ у рамках проекту ПУЛЬС, який реалізує Асоціація міст України за підтримки USAID, – наголосив консультант з юридичних питань Асоціації міст України Валентин Малиновський. – Також уперше в історії децентралізаційної реформи пройдуть додаткові вибори депутатів у громадах, що приєдналися до ОТГ: Радошинській (Голобська ОТГ) та Хмелівківській (Зимнівська ОТГ).

Він нагадав, що у Локачинському районі за Перспективним планом мало бути три ОТГ Затурцівська, Локачинська і Привітненська, хоча тут також була запущена модель «Один район – одна громада». В принципі, на думку Малиновського, там можливий був такий варіант, але для цього потрібно було конкретно працювати.

– Зробити це було вкрай складно, бо Локачинський селищний голова мав ініціювати цей процес, але, якщо хоча б одна сільрада не дала згоду на об'єднання, то утворити одну ОТГ було б неможливо. Вже зараз ситуація трохи покращилася, адже створена Затурцівська сільська ОТГ, яка вже у виборчому процесі, – зазначає консультант АМУ.

Загалом до складу цих 51 ОТГ, де відбудуться вибори 24 грудня, увійшли 256 місцевих рад: 7 міських, 19 селищних та 230 сільських.
За попередніми підрахунками, у цих виборах зможуть взяти участь понад 356,5 тисяч виборців.

Після грудневого волевиявлення в Україні функціонуватиме 665 ОТГ, що об'єднали 28% органів місцевого самоврядування (на Волині – 41,26%), в яких проживає 13,4% (на Волині - 26,9%), а їх територія становить 28% (на Волині – 45,4%).

Волинь Новий 2018-й рік зустріне круглою цифрою – 40 об’єднаних територіальних громад.

Нагадаємо, у трьох громадах на Волині відбудуться повторні вибори.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Інші новини теми
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Одне насторожує і дратує, що такі перевертні як Валентин Малиновський таким займаються і завжди так і лізуть на теплі місця!
Відповісти
Останні новини
На Волині стартував новий виборчий процес в ОТГ
06 листопад, 2017, 04:24