Розповіли, чому волинські дороги досі не отримали «митних» грошей

Розповіли, чому волинські дороги досі не отримали «митних» грошей
Попри значне перевиконання індикативних показників Волинською митницею, гроші за серпень-вересень досі не перераховані на рахунки Волинської обласної держадміністрації. Область недоотримала наразі понад 50 млн. грн.

Про це йшлося 6 листопада під час оперативної наради в ОДА.

У рамках експерименту з ремонтом доріг за кошт від перевиконання митниці за січень-вересень митниця «заробила» на дороги 518,9 млн грн. Проте, за словами заступника начальника Волинської митниці ДФС Василя Германа, суми за серпень та вересень до області нині не перерахувала Державна казначейська служба. Йдеться про 17,8 та 22,8 млн грн відповідно.

Не здійснено перерахунків і за жовтень. За оцінкою митників, обсяг коштів, які мають надійти на рахунки ОДА – 22,1 млн грн. Тож, згідно із затвердженим порядком, митниця свої зобов’язання виконала. Надалі справа – за казначейством.

«Мені ситуація не подобається. Ми активно ведемо роботу по дорогах, та держава не виконує своїх зобов’язань», – зауважив очільник ВОДА Володимир Гунчик.

Проте головний казначей Волині Михайло Леміщак повідомив, що казначейська служба не може здійснити перерахунків, оскільки немає узгоджених індикативних показників. Мовляв, суми, які називають митники – винятково їхні підрахунки, без узгодження із Мінфіном тощо.

Зрештою, Гунчик пообіцяв, що «підніме» це питання у Києві.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
"Підніме" тільки зараз, в листопаді, "трудяга"?
Відповісти
Останні новини
Розповіли, чому волинські дороги досі не отримали «митних» грошей
06 листопад, 2017, 10:16