Сіль на дорогах – отруйна, - ЗМІ

Сіль на дорогах – отруйна, - ЗМІ
Сольові суміші, якими посипають дороги, роз'їдають кригу навіть при морозах.

Сіль на дорогах-ковзанках перетворюється на справжню отруту для пішоходів, тварин та псує автомобілі, йдеться в сюжеті ТСН.

Щорічну проблему сольових посипань вже давно вирішили у Європі, де їх замінили безпечнішими сумішами.

У ці дні чоботарі завалені роботою. Майстри розповідають, що сіль наносить неабияку шкоду і взуттю: "Сіль є сіль. І клей роз'їдає, і шкіру, і підошву".

А на столичних СТО майстри замість капота все частіше заглядають під машину. Метал просто не витримує агресивної суміші. "Гострий предмет стукнув по днищу кузова, а солі, які роз'їдають кузов, довели, що дірка була наскрізна. Я не думав, що маленька тріщина, призведе до таких наслідків", - поскаржився власник позашляховика.

Сіль нещадна до всього: кузов, фарба, гумові деталі. Вона начебто підвищує безпеку на дорозі, але водночас б'є по гаманцю. Та найбільше від випарів небезпечних реагентів страждають тварини, зокрема собаки. Собаки - перші потенційні жертви випарів небезпечних реагентів.

"Випаровування натрію хлориду викликають респіраторні захворювання як у тварин, так і у людей. Але у собак це особливо часто - вони нижче знаходяться до землі", - пояснив ветеринар. За день-два у ветклініках стоятимуть черги із застуджених чотирилапих. До того ж, можуть з'явитися дерматит та висипка між пальцями та на шкірі. Тому після прогулянки ветлікарі радять ретельно митися.

У автомайстрів схожа порада – частіше заїжджати на мийку.
У Європі сіль майже не використовують. Скандинави трамбують сніг і додають дрібний гравій. Німці посипають хлористим магнієм. Українці від соління не відмовляються, бо це найдешевший спосіб для комунальників. Проте сіль - це тиха зброя, яка вбиває родючість ґрунтів і навесні збільшує кількість українців-алергіків, пише ТСН.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ми використовуємо сіль в продукти харчування від неї теж потрібно відмовитись?
Відповісти
Тобто, асфальт лизати шкідливо???
Відповісти
Останні новини
Сіль на дорогах – отруйна, - ЗМІ
28 грудень, 2012, 08:43