Бюджет Луцька втратить півмільйона через суд з автостанцією

Бюджет Луцька втратить півмільйона через суд з автостанцією
Суд відмовив Луцькій міськраді у спробі забрати земельну ділянку, що під міською автостанцією на вул. Конякіна, і зобов’язав заплатити півмільйона гривень судового збору.

Про це йдеться у постанові Рівненського апеляційного господарського суду від 24 жовтня 2017 р., - пише Волинь24.

У квітні цього року Волинський господарський суд вирішив, що договір оренди земельної ділянки під автостанцією №1 припинив свою дію. Зокрема, йшлося про те, що «Волинське обласне підприємство автобусних станцій» змінило форму господарювання із ВАТ на ПрАТ.

Крім того, у 2012 році один із підприємців, що тримає на території автостанції два магазини і кафе – Юрій Герун, через суд розірвав договір оренди на частину землі. Зокрема, на 472 квадрати під його об’єктами.

Тож ділянка, яку міськрада віддала в оренду ще в 2005 році, змінила і розмір, і кадастровий номер.

Тим не менше, апеляція не погодилася із такими аргументами і прийняла власне рішення. Суд визнав, що на спірній землі розташована нерухомість автостанції – будівля автовокзалу, підземний туалет та приміщення для чергового. Згідно із цивільним законодавством, якщо ці об’єкти нерухомості перейшли до іншого власника (від ВАТ до ПрАТ), то до нового підприємства перейшло і право користування ділянкою.

«Оскільки на спірній земельній ділянці знаходяться об’єкти нерухомості відповідача (автостанції, – ред.), така земельна ділянка позивачем (Луцькою міськрадою, – ред.) не може передаватися в оренду іншим особам», – резюмував суд.

Програвши судову тяганину, Луцька міська рада зобов’язана сплатити 236,8 тис грн судового збору за розгляд у першій апеляції та 264 тис грн – за апеляцію.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Бюджет Луцька втратить півмільйона через суд з автостанцією
07 листопад, 2017, 13:53