У Луцьку - черги на операції

У Луцьку  - черги на операції
Пацієнти Волинської обласної клінічної лікарні змушені перебувати у чергах на оперативне втручання.

Про це йшлося сьогодні, 7 листопада, під час засідання постійної комісії обласної ради з питань соціального захисту населення , охорони здоров’я, материнства та дитинства, - пише Волинська правда.

Головний лікар Волинської обласної клінічної лікарні Іван Сидор розповів, що медичний заклад потребує коштів на проектування хірургічного корпусу із консультативною поліклінікою. Адже через те, що такого корпусу немає – у закладі утворюються черги на операції. Такі затримки призводять до нераціонального використання ліжкового фонду.

«Черги перед операційними значні, хворі не можуть потрапити на операційний стіл. Губернатор сказав, поки немає проектної документації, не може бути мови про початок будівництва», – додав Сидор.

За словами Івана Сидора, потреба у здійсненні оперативних втручань складає приблизно 60 операцій на добу. Це складні операції, які не можуть здійснюватися у лікарнях районів та міст.

Під час комісії вирішили дати доручення управління охорони здоров’я вивчити питання доцільності спорудження такого корпусу. Адже, за інформацією начальника цього управління Ігоря Ващенюка, будівництво буде коштувати щонайменше 50 мільйонів гривень. Тож до цього питання депутати пообіцяли повернутися на наступних комісіях.

До того ж, Ігор Ващенюк зауважив, що кошти на розробку проектно-кошторисної документації можуть з’явитися в обласній скарбниці лише у січні, коли розглядатимуть питання розподілу вільних залишків.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
то це ще немає реформи гемериканської бендерівки!
Відповісти
Останні новини
У Луцьку - черги на операції
07 листопад, 2017, 16:07