У Луцьку презентували книгу про життя переселенців

У Луцьку презентували книгу про життя переселенців
У Луцьку презентували книгу «Знедолені? Нездоланні!», в якій зібрані історії про вимушених переселенців. Героями видання стали вимушені переселенці з Донеччини - родина Бородавок, яка зараз живе на Волині. Нині сім'я активно допомагає захистити волинський ліс від шкідників.

Презентація книги відбулась у вівторок, 7 листопада.

Виконавчий директор інституту демократії імені Пилипа Орлика Світлана Єременко зазначила, що перша книга про життя переселенців користувалась значною популярністю. Вона складалась із 15-ти історій про життя людей, які змушені були покинути власні домівки та розпочати життя спочатку. Працювали над сторенням книги журналісти з усієї України.

«Над книгою працювали журналісти з усієї України. Всім їм ми поставили одну умову - це має бути нарис. Вирішили, що потрібно продовжувати цю роботу. Цієї весни видали нову книгу «Знедолені? Нездоланні!». Героями цієї книги є переселенці з Донеччини - лісівники та науковці, які зараз турбуються про те, аби оздоровити соснові ліси на Волині», - зазначила Світлана Єременко.

«Відверті розповіді про те, що цим людям довелось пережити. І чого вони досягли. Редактором-упорядником книги стала Ірина Черниченко, журналістка з Донецька, викладачка Донецького національного університету імені Стуса, яка переїхав до Вінниці. Оформив книгу львівський дизайнер Костянтин Ковалишин. Літературний редактор - киянка Тетяна Решетняк. Половина тих журналістів, які працювали над проектом, є переселенцями. Журналісти написали дивовижні історії, теплі, душевні та відверті. Видно, що вони пропустили долю людей, про яких писали, через себе», - додала вона.

Один із героїв книги - лісник з Донеччини Василь Бородавка. Він переїхав на Волинь із сім’єю. Тепер разом із дружиною вони допомагають рятувати волинський ліс від короїда. Чоловік розповідає, що не дуже хотів бути героєм книги. Однак, можливо його доля надихне інших.

«Ми і сьогодні не погоджуємось бути героями цієї книги. Єдине, що може виправдати нашу присутність там - це користь для людей, приклад. Хоча, наша історія доволі проста. Ми просто виявились працівниками, які тут дуже потрібні на Волині. І вже за 2,5 року ми можемо сказати, що нам вдалось виправдати цю довіру. Адже вдалось зробити багато для волинських лісів. Одна з тем, над якою ми працюємо, - це боротьба із короїдом», - розповів Василь Бородавка.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Луцьку презентували книгу про життя переселенців
07 листопад, 2017, 16:17
У Луцьку - черги на операції
07 листопад, 2017, 16:07