Детальний допит постраждалого на Інститутській волинянина: що він розповів про «Беркут»

Детальний допит постраждалого на Інститутській волинянина: що він розповів про «Беркут»
У справі розстрілу на Майдані у суді допитували волинянина Олександра Нечипорука, якого двічі поцілили з вогнепальної зброї на вулиці Інститутській.

Питання ставили адвокати та самі «беркутівці», яких судять за масові розстріли активістів Революції Гідності, - передає 5 канал.

Волинянин Олександр Нечипорук свідчити навстоячки перед судом не в змозі. Юнак ходить із палицею, його праве коліно не згинається, а позаду – чотири операції і тривале лікування та реабілітація за кордоном. Це наслідки його беззбройної участі у Революції Гідності.
На Майдан приїхав через обурення спершу побиттям мітингарів у ніч проти 30 листопада, потому – так званими «диктаторськими законами».

«Я був обурений прийняттям 16 січня антиконституційних законів, які порушили моє конституційне право», – розповів Олександр.

Чоловік розповідає: вранці 20 лютого зазнав кульових поранень і став свідком убивства Героя Небесної Сотні Миколи Дзявульського. На криваву вулицю він пішов, щоб допомагати евакуйовувати поранених майданівців. Звідки стріляли – сумніву не має.

«З тієї сторони, де НБУ, вівся щільний цілеспрямований обстріл по нас», – каже постраждалий.

Дві кулі майже одночасно поцілили Олександрові у ногу та руку. Себе на відео він упізнає. Адвокатів екс-«беркутівців» цікавлять моменти біографії потерпілого та записи у соцмережах. Зокрема чи брав участь постраждалий у погромах у своєму рідному місті. Цікавлять захисників і гіпотетичні питання, потому в суді зчиняється словесна перепалка.

Цікавить захист і підсудних, чи знає потерпілий умови угоди про Асоціацію між Україною та Європейським Союзом та зміст законів 16 січня.

Показання Нечипорука повністю збігаються з експертизами і підтверджують зміст обвинувального акту, наполягають прокурори.

«Те, що він пам'ятав все, повідомив, і це корелюються з основними доказами – відео і судмедекспертизою. Він небезпеку відчував тільки зі сніжної барикади, і НБУ – це та барикада, де перебували працівники правоохоронних органів з вогнепальною зброєю», – каже прокурор ГПУ Яніс Сімонов.

Адвокати ж покази потерпілого ставлять під сумнів.

«Потерпілий під час своїх показів щодо подій 20 числа є абсолютно нещирий у частині того, що на Майдані була зброя, були радикально налаштовані особи. Хто поранив цю особу – не встановлено», – зазначає адвокат Олександр Горошинський.

У справі про масові розстріли на Інститутській п’ятьом екс-беркутівцям інкримінують вбивства 48 учасників Революції Гідності, ще понад 80 людей були поранені. Допитати у справі до кінця року мають ще близько 40 постраждалих.



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Детальний допит постраждалого на Інститутській волинянина: що він розповів про «Беркут»
07 листопад, 2017, 23:07