Громадський бюджет у Володимирі поділили зі скандалом

Громадський бюджет у Володимирі поділили зі скандалом
У Володимирі не без скандалу підбили підсумки і оголосили переможців конкурсу громадського бюджету.

Про це повідомляє Буг.

Заступник міського голови Лариса Кулікова зазначила, що для розгляду надійшла письмова скарга від одного із авторів проекту, поданого на громадський бюджет, Андрія Гнатюка. Він просив врахувати для підбиття підсумків тільки електронні голоси (проголосувати можна було в інтернеті, за допомогою картки «Ощадбанку» або «Приватбанку», а також навідавшись особисто до місцевого ЦНАПу.) Мовляв, через ЦНАП можна було «накрутити голоси» на проекти.

Кулікова зазначила, що якщо це зробити, то переможці не зміняться. А положення громадського бюджету про зарахування як голосів в електронній формі, так і в паперовій, приймала міська рада. Координаційна рада може тільки рекомендувати на сесії міської ради внести зміни до положення. Але пропозиція про внесення змін до положення не була підтримана учасниками координаційної ради.

Також Кулікова зауважила, що до неї надійшли усні звернення про порушення під час голосування. Так, повідомила вона, за один із проектів директор школи змушував голосувати вчителів, а персонал лікарні возили голосувати до ЦНАПу машиною швидкої допомоги. Проте, зазначила вона, доказів цього немає.

Директор Володимир-Волинського міськрайонного ЦНАПу Алла Троць повідомила, що випадків, коли люди приходили голосувати неособисто – не було.

«Правда те, що приходили групами і голосували. У більшості випадків такі групи голосували за одні проекти. Я не перевіряла, на чому приїхали. були випадки, коли людина приходила і дивилася чи уточняла номер проекту, за який мала проголосувати», – сказала Алла Троць.

Лариса Кулікова запропонувала проголосувати за невизнання результатів голосування, оскільки помічені ознаки порушень. Проте учасники ради вирішили взяти скарги до уваги і врахувати досвід при написанні положення про громадський бюджет наступного року.

Нагадаємо, що мешканці Володимира-Волинського, які досягли 16-ти років, мали можливість проголосувати за два проекти: великий і малий.

Так серед великих обрали два проекти-переможці:

1. №5 «Створення сучасного кабінету ЛФК для хворих м. Володимир-Волинського».
Вартість проекту: 201 690 гривень
Автор: Юлія Скіць
Проект передбачає створення сучасного кабінету ЛФК для відновлювального лікування після тяжких травм, поранень та операцій, захворювань серцево-судинної, ендокринної системи, опорно-рухового апарату .

2. №19 «Спортивний майданчик на території Володимир-Волинської гімназії імені Олександра Цинкаловського».
Вартість проекту: 499 890 грн.
Автор: Тарас Савчук
Проект передбачає спорудження та облаштування спортивного майданчика з поліуретановим покриттям та захисною сіткою для ігрових видів спорту: волейбол, баскетбол, футбол, великий теніс та рухливих ігор для учнів Володимир-Волинської гімназії ім. О.Цинкаловського та мешканців прилеглого мікрорайону.
За положенням проект, який не вмістився у передбачений для великих проектів бюджет, автор може представити на сесії міської ради і матиме можливість довести необхідність його реалізації.

Малі проекти-переможці:

1.№16 «Накриття для розміщення дитячих візочків біля входу у дитячу поліклініку»
Вартість проекту: 71 342 гривні.
Автор: Юлія Скіць

2. №7 «Спортивно-гімнастичний комплекс у військове містечко».
Бюджет: 93 607 гривень
Автор: Анна Медведева

3. №4 «Мій двір – моє місто»
Бюджет: 43 068 гривень
Автор: Володимир Кравчук

4. №25 «Промо-ролик про місто Володимир-Волинський».
Бюджет: 70 000 грн.
Автор: Світлана Федонюк


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Громадський бюджет у Володимирі поділили зі скандалом
09 листопад, 2017, 04:54