НАТО готове допомогти Україні на Донбасі

НАТО готове допомогти Україні на Донбасі
Країни-члени НАТО готові взяти участь у розмінуванні території конфлікту на Донбасі.

Про це було оголошено в Брюсселі на зустрічі міністрів закордонних справ держав, які входять до блоку, - повідомляє ТСН.

В Альянсі готові надати допомогу коштами, новітніми технологіями та роботою своїх фахівців безпосередньо на місці. У відповідь Україна заявила про готовність збільшити свій військовий контингент в Афганістані.

«Ведеться розмова про допомогу в побудові військово-повітряних сил Афганістану. Ім потрібні інструктори ВПС – от про що ми говоримо. Є радники, які входять у групу, котра їздить по всьому регіону, а регіони серйозні. Тобто їх мають також охороняти», - пояснив український представник Вадим Пристайко.

На місію з викорінення тероризму в Афганістані НАТО готове виділяти один мільярд доларів щороку. «Добре було б, якби Афганістан сам забезпечував свою безпеку, але ми мусимо говорити не лише про присутність там НАТО, але й про збільшення цієї присутності», - пояснив генсек Альянсу Єнс Столтенберг.

Ложкою дьогтю на заходах блоку стала позиція угорських делегатів, які намагалися заблокувати будь-які ініціативи, пов’язані з Україною.

Однак керівництва НАТО вже пояснило угорцям, що військовий блок – це не та структура, де потрібно вирішувати політичні питання, пов’язані з мовними проблемами і українським законом про освіту. Після цього міністр оборони Угорщини буквально тікав від українських журналістів, вочевидь не бажаючи відповідати на конкретні питання, щодо яких міг просто не мати відповіді.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: НАТО, Донбас
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Рекомендую: Алена Любимова: "Кому-кому, но не бедной, грязной Венгрии указывать на евроинтеграционные перспективы Украины"...
Відповісти
Останні новини
НАТО готове допомогти Україні на Донбасі
10 листопад, 2017, 04:56