Спалах кору у Луцьку: дітям робитимуть щеплення у школі

Спалах кору у Луцьку: дітям робитимуть щеплення у школі
У Луцьку станом на 9 листопада зареєстровано 11 випадків захворювань на кір. З них - 10 випадків у комунальному закладі «Луцька загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №25» та 1 випадок у "Луцький навчально виховний комплекс ЗОШ І-ІІ ст.№7- природничий ліцей".

У цих закладах проведено комплекс протиепідемічних заходів у вогнищі кору, - інформує управління охорони здоров’я Луцької міської ради.

Серед 11 дітей які захворіли на кір, 7 дітей не щеплені і є відмовниками від усіх видів вакцинації; 2 дітей не мають другої вакцинації у 6 років.

Відповідно до наказу МОЗ України від 11.09.2017 року № 1082 «Інструкція щодо організації та проведення додаткових заходів з імунізації серед дитячого населення віком від 12 місяців до 8 років 11 місяців 29 днів» усім контактним нещепленим дітям у вогнищі інфекції кору необхідно провести вакцинацію якомога раніше, що забезпечить імунітет на майбутнє.

Відповідно до наказу з 10.11.2017 року у школі №25 буде розгорнутий тимчасовий пункт щеплень для проведення вакцинації від кору усім не щепленим дітям (вакцина «Пріорікс» Бельгія).

Батькам дітей, які відвідують заклади загальної середньої та дошкільної освіти та підлягають вакцинації від кору, необхідно звертатися у відділення профілактичних оглядів дітей комунального закладу «Луцька міська дитяча поліклініка»( пр.Волі,3а, 5-й поверх).




Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Спалах кору, а моїй дитині відмовляються робити щеплення в поліклініці на пр. Волі, відправляють на дільницю по прописці в амбулаторію, а там вакцини ще з літа немає. Чи виходить що на Львівській і Гпз не потрібно щеплювати малечу.
Відповісти
Останні новини
Спалах кору у Луцьку: дітям робитимуть щеплення у школі
10 листопад, 2017, 09:47