У Луцьку створять новий освітній центр

У Луцьку створять новий освітній центр
Шляхом реорганізації міської медико-психологічної консультації, яка перебувала на базі управління освіти, у Луцьку створять інклюзивно-ресурсний центр для дітей з особливими освітніми потребами. Функціонуватиме він з 1 вересня.

Про це стало відомо 10 листопада під час засідання комісії міської ради з питань соціального захисту, охорони здоров’я, материнства та дитинства, освіти, науки, культури, мови.

Заклад створять шляхом реорганізації міської медико-психологічної консультації у рамках реалізації нового Закону України «Про освіту». Для забезпечення діяльності інклюзивно-ресурсного центру управління освіти розробило Положення та статут, у якому затверджують штатний розпис закладу. Директора закладу також обиратимуть на конкурсній основі.

Центр має перебувають в приміщенні не менш ніж з 5-ма кабінетами. Луцьк потребує принаймні таких 3 центрів, проте наразі створюють один, адже немає приміщень.

Центр для дітей з особливими освітніми потребами фінансуватимуть із державної субвенції. Згідно із законом, розробити усі документи мають протягом 2 місяців, тож управління впоралося із цим завданням. За словами начальниці управління освіти Зіновії Лещенко, вже «пригледіли» приміщення, проте наразі остаточних рішень немає.

Згідно із законом, центр має запрацювати з 1 вересня 2018 року.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: освіта
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.