У Нововолинську діти з багатодітних сімей не їздитимуть безкоштовно у маршрутках

У Нововолинську діти з багатодітних сімей не їздитимуть безкоштовно у маршрутках
Рішенням Нововолинської міської ради був скасований безоплатний проїзд в маршрутному таксі дітей з багатодітних сімей.

Дану категорію пільговиків прирівняли до дітей шкільного віку, - пише Буг.

12-го жовтня на сесії міської ради прийняли рішення, в якому визначили категорії громадян, яким додатково надаватимуться пільги при здійсненні перевезень пасажирів на міських автобусних маршрутах в режимі маршрутного таксі. В ньому йдеться про те, що дітей з багатодітних сімей прирівнюють до дітей шкільного віку. Тобто проїзд відтепер буде платний.

У Нововолинську вартість проїзду школярів становить 1 гривня 50 копійок. Діти з посвідченням багатодітної сім’ї втратили право безоплатного проїзду, яке між іншим, закладено в нормах чинного законодавства.

Згідно Закону України “Про охорону дитинства” дітям з багатодітних сімей надаються такі пільги як безоплатний проїзд усіма видами міського пасажирського транспорту (крім таксі), автомобільним транспортом загального користування в сільській місцевості, а також залізничним і водним транспортом приміського сполучення та автобусами приміських і міжміських маршрутів.

Однак в нашій державі часто є норма, але не має інструментів для її забезпечення. Уже давно ведуться суперечки водіїв та пасажирів, які мають право на пільговий проїзд. Підприємці не бажають перевозити певні категорії громадян безоплатно, так як кошти їм ніхто не компенсує.

І дійсно, з державного бюджету – місцевим, на такі потреби має надаватися субвенція. Однак в державному бюджеті не закладають фінансове забезпечення витрат на пільгові перевезення.

В свою чергу, органам місцевого самоврядування надано право самостійно визначати обсяг пільгових перевезень та передбачати видатки у цій сфері. Так як коштів на всі потреби не вистачає, субвенцій не виділяють, міська влада прийняла рішення скасувати безоплатний проїзд для дітей з багатодітних сімей.

Дана проблема не обмежується лише місцевим рівнем і перш за все повинна вирішуватися на загальнодержавному.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Нововолинську діти з багатодітних сімей не їздитимуть безкоштовно у маршрутках
10 листопад, 2017, 17:41