Нову школу в Луцьку можна відкрити вже в наступному році,- ОДА

Нову школу в Луцьку можна відкрити вже в наступному році,- ОДА
Аби завершити та обладнати школу №27, згідно зі діючою проектно кошторисною-документацією, треба ще понад 28 млн грн. Проте враховуючи можливе регулювання через зміну цін, її вартість може змінитися.

Про це стало відомо 10 листопада під час засідання комісії міської ради з питань соціального захисту, охорони здоров’я, материнства та дитинства, освіти, науки, культури, мови.

Враховуючи раніше виділенні кошти, згідно проектно-кошторисної документації потрібно знайти ще 28 млн грн.

«Сюди належать роботи підрядника та обладнання», - додала заступник начальника планово-технічного відділу управління капітального будівництва облдержадміністрації Олена Щеснюк. Мовляв, йдеться й про забезпечення обладнанням та меблями. Проте до цієї суми не входить будівництво спортзалу.

Чи зможе школа функціонувати без спортзалу - питання спірне. Адже якщо в освітньому закладі вирішать розмістити молодшу школу, то діти просто не матимуть приміщення для занять фізкультурою

Щеснюк додала, що є момент регулювання стосовно діючих цін. Відтак, вартість може дещо змінитися. Проте основний чинник, від якого вона залежатиме – профіль майбутньої школи. Адже згідно із новим законом по освіту навчальні заклади поділятимуться на різні типи. Тому треба знати наперед, яке обладнання купувати – чи, скажімо, комп'ютери для гімназій, чи ліжечка для учнів початкової школи.

Проте, якщо всі необхідні кошти таки знайдуть, школу встигнуть привести до ладу та зможуть експлуатувати вже в наступному навчальному році.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: школа, Луцьк
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Нову школу в Луцьку можна відкрити вже в наступному році,- ОДА
10 листопад, 2017, 21:16