У Луцьку просять створити клас для особливих дітей

У Луцьку просять створити клас для особливих дітей
Представники громадської організації «Даун-синдром» просять із наступного року створити у Луцьку клас, де діти із цим синдромом могли б навчатися за спеціальною програмою.

По це стало відомо 10 листопада піж час засідання комісії міськради.

Багато дітей із синдромом Дауна йдуть на інклюзивне навчання. Та не всі діти мають відповідний фізичний та навчальний потенціал. Проте при правильному та комплексному підході до навчання є можливість готувати гарних працівників.

У Луцьку – 5 дітей , які наступного року мають піти у перший клас. Тому батьки прохали на базі навчального реабілітаційного центру відкрити особливий клас вже з наступного року.

«Наші діти особливі, ми хочемо, щоб вони вчилися за європейським досвідом», - зауважила мама дитини із синдромом Дауна Катерина Свіщева.

Мовляв, у Києві є клас, який вже 5 років навчається за особливою програмою «Радість», де діти показують вражаючі результати. Тому батьки просять запровадити таку програму в Луцьку. Для цього необхідно ввести додаткові ставки асистента вчителя та логопеда. За словами батьків, вони вже навіть знайшли вчителя, який готовий працювати за програмою, яка діє у Києві.

«Це буде фундамент для подальшого навчання діток з синдромом Дауна» - підсумувала Свіщева.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Луцьку просять створити клас для особливих дітей
10 листопад, 2017, 22:26