У Ковелі нагородили дружин священиків. ФОТО

У Ковелі нагородили дружин священиків. ФОТО
У ковельському храмі преподобного Сергія митрополит Володимир-Волинський і Ковельський Володимир відзначив дружин священників міського благочиння церковними нагородами.

Нагородження відбулося 9 жовтня в рамках вшанування 1025-літнього ювілею заснування Володимир-Волинської єпархії, - йдеться в повідомленні на сайті Володимир-Волинської єпархії УПЦ МП.

По завершенні соборного акафіста преподобному Іову Почаївському, Владика звернувся до присутніх з вітальним словом.

Архіпастир зауважив, що матушка сьогодні, як ніколи, має особливу відповідальність перед Богом і людьми не тільки за зразкове облаштування особистого сімейного життя, належне виховання дітей, але й за підтримку священика – свого батюшки у його пастирському, приходському служінні.

На думку Архієрея, дружини ковельського духовенства з цим завданням справляються на відмінно. Але, при усій відповідальності і необхідності такого церковного послуху, матушки завжди залишаються в тіні успіхів свого чоловіка – священика. І ось, вперше за багато років, одночасно біля тридцяти матушок, згідно клопотання Володимир-Волинського митрополита, удостоїлися високих церковних нагород – орденів та відзнак від Предстоятеля Української Православної Церкви.

Владика Володимир зауважив, що нагороди є з одного боку подякою матушкам за понесені труди на благо Церкви, а з іншого – закликом до ще більшого жертовного горіння і духовного ентузіазму у подальшому приходському і сімейному служінні.

Свято завершилося спільним фото та родинним чаюванням.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
посадили у вагони і відправили додому в Росію
Відповісти
Останні новини
У Ковелі нагородили дружин священиків. ФОТО
13 листопад, 2017, 02:34