Волинські підприємства боргують працівникам мільйони

Волинські підприємства боргують працівникам мільйони
Рекордсменами з обсягу заборгованості заробітної плати перед працівниками на Волині є ПАТ «Електротермометрія», ДП «Волинський облавтодор» та низка шахтарських підприємств.

Про це під час оперативної наради 13 листопада повідомив заступник начальника Управління Держпраці у Волинській області Ігор Кузьмінський.

Найбільша заборгованість – 2 млн 982 тис грн – на ПАТ «Електротермометрія». Причина полягає у складнощах з організацією виробництві та реалізації продукції. Проте директор підприємства обіцяв, що борг погасять протягом 1,5-2 місяці.

Голова облдержадміністрації Володимир Гунчик зауважив, що вже 4 роки складається така ситуація – немає збуту продукції та активності на ринку.

ДП «Волинський облавтодор» боргує своїм працівникам 2 млн 559 тис грн. Проте сьогодні головний директор запевнив, що кошти – вже на рахунках, а в найближчі дні заборгованість буде погашена.

На «третьому місці» з обсягу боргів – шахтарські підприємства. Шахта №9 боргує 5 млн 649 тис грн, «Бужанська» – понад 5,4 млн грн тощо, тож загальна сума – 14, 203 млн грн.

«Тенденція повторюється, не перший рік ця ситуація, причина відома – несвоєчасність фінансування», – зауважив Кузьмінський.

Великим боржником є ДП «Луцьктепло» – 1млн 687 тис через арешт рахунків підприємства та борг за субсидії. У деяких підприємств накопичилися борги із заробітної плати за жовтень. Йдеться про Іваничівську центральну лікарню, Іваничівський центр первинної медико-санітарної допомоги, Маневицьку ЦРЛ тощо.

Загальна сума заборгованості в області – 22 млн 725 тисяч гривень.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: гроші
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Волинські підприємства боргують працівникам мільйони
13 листопад, 2017, 10:16