«Там, де школярам не зробили щеплень, пішли спалахи хвороби», - луцький лікар

«Там, де школярам не зробили щеплень, пішли спалахи хвороби», - луцький лікар
Головний лікар Луцької міської дитячої поліклініки Оксана Лєщинська розповіла про ситуацію з захворюванням на кір та щепленнями від цієї хвороби.

За словами Оксани Лєщинської, нині зареєстрували 10 випадків кору у луцькій школі №25 та один випадок у Луцькому навчально-виховному комплексі №7-природничий ліцей. Важких хворих немає, - пише Волинь24.

«10 листопада у школі №25 ми організували пункт для проведення щеплень. Планували, що прийде 100 дітей, але звернулись лише 32. Із них двоє відмовники, 22 провели щеплення, і у восьми дітей була температура, тому їм порадили прийти пізніше», - сказала вона.

Оксана Лєщинська повідомила, що низький відсоток щеплення від кору зумовлений тим, що у пресі та соцмережах розповсюджують негативну інформацію про вакцини.

«Те, що поболить нога в дитини, чи буде почервоніння 2-3 години – це одне, а те, що дитина не помре – зовсім інше. Така думка не звучить. Виходить, вакцинація потрібна лише лікарям. У суботу ми розгорнули три пункти щеплень, лікарі у позаробочий час прийшли, а на щеплення привели лише три дитини. Єдиний захист від інфекційних хвороб – щеплення», - зауважила лікар.

Вона наголосила, що щеплення – безкоштовне, а вакцину від кору отримали з Бельгії. Наразі щеплення зробили лише 23-30 % школярів.

«Там, де школярам не зробили щеплень, пішли спалахи хвороби. Якщо ситуація не покращиться – будуть вводити карантин. Хіба батькам треба сидіти під реанімацією лише через те, що вони не зробили щеплення дітям? Аби все було добре, потрібно охопити щепленнями 95 % дітей», - додала лікар.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
«Там, де школярам не зробили щеплень, пішли спалахи хвороби», - луцький лікар
13 листопад, 2017, 15:53