«Голос Луцька»: чи потрібна заборона авто на єврономерах. ВІДЕО

«Голос Луцька»: чи потрібна заборона авто на єврономерах. ВІДЕО
В Україні понад рік обговорюють питання автомобілів на іноземній реєстрації.

Власники таких машин кажуть, що це реальна можливість купити якісне авто за доступною ціною, їхні опоненти нарікають на безвідповідальне кермування водіїв авто на єврономерах.

Не поспішає втручатися в дискусії держава, яка могла б врегулювати ціну автомобілів з-за кордону зменшивши або скасувавши платежі за їх ввезення.

Навіть численні та масштабні мітинги біля Кабінеті міністрів та Верховної Ради не впливають на ситуацію.

Що ж думають про автомобілі на іноземній реєстрації жителі обласного центру Волині - у нашій традиційні рубриці "Голос Луцька":


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 15
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Сьогодні доступні авто, а завтра що ще квартири кожному може за 3 рубля?
Відповісти
Гуляйполе на Волині!
Відповісти
Коли вартість авто висока, то і відношення власника до неі відповідне, а коли за тисясу-дві євро, то можна і пяним сісти за кермо, і дати куму/брату покататись, і кинути посеред дороги чи після аваріі. Ще один момент, це кількість авто в Луцьку, уявіть що іхня кількість збільшилась вдвічі, заторів в два рази більше,і при таких дорогах вони будуть нескінченні, парковок, як і газонів, взагалі незалишиться. При такій кількості поліцейських як зараз, слідкувати за дотримання ПДР буде нікому, в основному вони будуть зайняті на оформленні ДТП, а ДТП, судячи по контингенту який іздить на євробляхах гарантовано.
Відповісти
Ми ідем в європу,(так нам розказує наш призедент)відповідно ціни на авто повині бути європейські.в польщі повне розмитненя авто з Німечини 130ує. ми живемо на Україні де найнижча зарплата,а ціни на авто в порівняні навіть в молдаванів КОСМІЧНІ.
Відповісти
Всі хочуть їздити і це нормально, у нас такі зарплати, що в Україні нормальне авто купити дуже важко, тому впринципі я за, але який ГА..ДОН дозволив таксувати на цих машинах? Сядеш до такого, то він і літає на дорогах, може після аварії зникнути і його не знайдуть, або сам може вбити, а потім шукай вітра в полі!
Відповісти
Не розумію людей, які говорять, що авто на євробляхах треба заборонити. Чому українці з найнижчими доходами в Європі мають платити найвищі ціни за авто? Чому не можна зробити дешеву прозору розтаможку як у Литві, і бюджет наповнимо, і облік автомобілів буде, і прості люди зможуть їздити на якісних автомобілях. У Литві кожен, кому не лінь, зараз займається автобізнесом та підвищує свій добробут. Вони так і говорять: якби не ви, ми б при середній зарплаті у 800 евро загібались би.
Відповісти
По-перше, треба віокремити питання зменьшення митних платежів від питання авто на євробляхах. Бо щоб вимагати від держави зменьшення митних платежів не треба ввозити ніяких авто. А ось коли ввіз авто на бляхах, що є порушенням законів - то прикриватись благородною метою стає просто необхідним. Не треба дурити.
По-друге, як можна заборонити бляхи, якщо вони і так заборонені?! Про це відомо всім, але ситуація не регулюється компетентними органами, очевидно з наступних можливих причин - тягнуть до 2018 року, коли вибори президента будуть, щоб розіграти цю карту, або отримують долю від митників, які беруть по 300-400 доларів за ввезення такого авто.
Отже, висновкі прості:
- незаконно ввезені авто - дати 2-3 місяці на їх вивезення, не вивіз - штраф та конфіскація
- після цього на законодавчому рівні зменьшити митні платежі до аналогічних у ЄС та дозволити євро4.
І проблема зникне сама собою.
Відповісти
Проведемо діалог ?
- існує низька вартість розмитнення в країнах- сусідах, де зарплата в рази вища,
- ми не хочемо амністії, а лише закон про доступне розмитненя,
- у Європі людина може купити авто за одну-дві зрп, або отримати кредит під 3-5 % , а не під 40-50,
- середня зарплата у сусідів в рази вища, ніж у нас,
- все європейське настало- ціни на пальне, комуналка, газ, електроенергія, а авто за європейськими цінами - НІ,
- доступні авто- це податки в пальному, робочі місця для СТО, АЗС, та ін.,
- це можливість розвитку малого і середнього бізнесу,
- це мільярди доларів у бюджет за розмитнення, без позик у МВФ, тільки прибрати посередників і «зазорщиків», побори і відкати,
- це наповнення Пенсійного Фонду при постановці на облік,
- чесна конкуренція з експортерами і виробниками китайських, корейських авто.
- тролейбуси б/в з Польщі- це добре, бо якісно та недорого, а авто б/в - це зло?
Відповісти
Чому в сусідніх країнах авто можна купити за 1 -2 зарплати,
а в Нас 10 -20 років треба відкладати (на авто такого ж класу) (*ваз 2101-09 вартують 2000$, а це 1-1,5років. якщо не їсти не пити і тому подібне *) і жити мрією про авто?Так якийсь облік потрібен, але навіщо вбивати мрію коли вона почала ставати реальністю!!!
Відповісти
В європі людина маючи 1500€ чи даже 2000€ думає що її краще взяти хороше бу авто чи новий смартфон.
А у нас на Україні маючи 20000$ думаєш що взяти бу авто чи бу квартиру.
Різницю відчуваєте.!
Відповісти
Я підприємець, надаю послуги вантажними автомобілями. У мене в штаті 8 людей, котрим я плачу достойну зарплату. Я сплачую усі податки в державну казну. Але я не можу дозволити придбати собі авто на українській реєстрації. Так, я міг би не сплачувати податки, зменшити своїм працівникам ЗП, і купити собі авто. Але то не правильно. Тому я вважаю, що це свавілля з боку влади ті стандарти Євро 5. Я за те, аби авто на єврореєстрації можна було поставити на укр.реєстрацію за прийнятні 500-900 євро.
Відповісти
Коли зроблять ці авто доступними, більша половина населення буде тільки радіти що можна їздити на ауді 2000х тис.років за 3тис.а не на ланосі 2017х за 10тис.
Відповісти
хай зроблять нормальну і адекватну ціну за розмитнення!!!де таке є,щоб розмитнення коштувало як машина???якщо ми йдемо в європу,то хай і ціни та закони будуть як там.УСІ держиморди їздять тільки на іномарках(ще й яких)то чому народ мусить підтримувати вітчизняного виробника і їздити на наших"суперкарах"???особисто я хочу їздити на хорошому автомобілі і маю на це повне право,але якшо в нашій країні можна це робити тільки незаконним шляхом(бо на законний життя не вистачіть щоб заробити на машину)то я обираю цей шлях.а про водіїв-хамів на єврономерах...це абсурд,якщо людина бидло,то їздить однаково на любих номерах!
Відповісти
Це одна і та ж сама людина писала, чи просто у нас всі такі безграмотні?! висновкІ, зменЬшити, вистачІть....ну і вершина НА Україні
Відповісти
Давно пора іх забрати з наших доріг
Відповісти
Останні новини
«Голос Луцька»: чи потрібна заборона авто на єврономерах. ВІДЕО
14 листопад, 2017, 08:03