Для дітей: розповіли, яким пропонували зробити сквер у центрі Луцька

Для дітей: розповіли, яким пропонували зробити сквер у центрі Луцька
Студія ProPolis презентувала проект скверу, який облаштують на місці, де нині діє квітковий ринок у Луцьку.

Нагадаємо, 13 листопада повідомили, що визначили проект-переможець.

Оскільки ProPolis та їхні партнери з parallel studio не перемогли вони опублікували свій проект у Facebook/

"Концепція пропонує організацію паркувальних місць безпосередньо збоку скверу і забезпечення доступу до них виключно жителів будинку та службового транспорту поліклініки. Паркувальні місця біля воріт поліклініки пропонується замінити на дитячу зону, де б діти могли гратися близько від медичного закладу і на відстані від дороги".

"Конфігурацію симетричного скверу було прийнято змінити на асиметричну з орієнтацією на транзитні шляхи. Таким чином зв’язок проспекту Волі і дитячої поліклініки стає більш цікавим для дітей і безпосередньо направлений до входу на територію медичного закладу. Також додані додаткові транзитні доріжки зв’язку двору будинків №3 і №7, а також проспекту Волі і вулиці С. Бандери".

"Максимальна кількість здорових дерев за проектом залишаються в сквері, самосіви в високій щільності розріджуються. Паркан на межі червоної лінії проспекту Волі демонтовується, що дасть змогу зробити сквер відкритим для оглядовості і більш
безпечним. Більшість зелених зон огороджуються бетонними парапетами зі змінною висотою. Це дасть змогу виконати газон в цікавих геометричних рельєфах. Парапети оснащуються дерев’яними планками для сидіння".

"На перетині основних пішохідних шляхів влаштовується вуличний театр з бетонним покриттям сходинок. Зелені зони газону всередині парапетів реалізовані для дитячих ігор, пікніків та інших видів відпочинку. Біля воріт поліклініки організовується дитячий ігровий майданчик з можливістю лазання, хованок, ловів і також комунікації більшої кількості дітей (класу чи групи) з круговидною зоною посадки".


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Тільки, нажаль, в нас люди відпочивати так як на фото не вміють! :( Якщо плафони, лавки і смітники руйнують... то про що можна казати... :(
P.S. Собака без намордника у людному місці - грубе порушення!!!
Відповісти
Забагато бетону і бруківки, як для скверу, та ще й дитячого
Відповісти
Перш за все повинні вислухати думку мешканців будинків прилеглої теріторії яку в них відібрали і будуть відмивати тепер гроші на сквері
Відповісти
Давно пора зробити площадку для дітей!Мамам з дітками тільки залишається те і робити,щоб протирати штани на лавках і дивитися,як діти не мають куди себе подіти поки чекаєш на прийом до лікаря під поліклінікою!
Відповісти
Останні новини
Для дітей: розповіли, яким пропонували зробити сквер у центрі Луцька
14 листопад, 2017, 01:48