В’їзд у Центральний парк Луцька буде за перепустками

В’їзд у Центральний парк Луцька буде за перепустками
Обмежувачі руху та дозвіл в’їзду в парк автомобілям вагою до 0,8 тонни (окрім спецтехніки): посадовці та представники бізнесу дискутували, як діятиме нове положення про пункти торгівлі, проведення масових заходів та рух транспорту Центральним парком імені Лесі Українки.

Про це йшлося під час круглого столу щодо проекту рішення виконкому «Про додаткове розміщення пунктів торгівлі (надання послуг), організацію проведення масових заходів та руху транспорту в Центральному парку культури та відпочинку імені Лесі Українки» 14 листопада, - пишуть Волинські новини.

Як повідомила начальник управління розвитку підприємництва і реклами Алла Рибай, рух автотранспорту у парку буде заборонений за деякими виключеннями.

Так, планують дозволити рух механізованих транспортних засобів масою до 0,8 тонни, часове обмеження для суб’єктів господарювання становитиме з 7 до 10 години ранку та з 19 до 21 години ввечері у робочі дні та з 7 до 10 години у вихідні. Також дозволятиметься рух спеціалізованого транспорту, зокрема, комунальних підприємств, для виконання своїх повноважень.

Рух автотранспорту у парку здійснюватиметься відповідно до схеми, яку розробить департамент житлово-комунального господарства. Для того, щоб малі механічні транспортні засоби могли в’їжджати на територію парку, суб’єкти господарювання муситимуть отримувати перепустки в КП «Парки та сквери міста Луцька».

Підприємці, які брали участь у засіданні круглого столу, висунули низку зауважень до проекту рішення. Так, вони стверджували, що 0,8 тонни – занадто малий транспортний засіб, який до того ж ще потрібно десь знайти.

Директор «Луцького зоопарку» Людмила Денисенко зауважила, що виступає за обмеження руху транспорту парком, однак до зоопарку приїздять туристичні автобуси, тож на в’їзді в парк потрібно розмістити інформацію про те, що рух транспорту парком заборонений, щоб водії та екскурсанти були поінформовані. Оскільки зазвичай нині автобуси паркуються поблизу в’їзду на стадіон, вона пропонували встановити боларди, наприклад, таким чином, щоб зберегти таку можливість паркування.

Підприємець Роман Хорзов зауважив, що, окрім заборон, хотілося б побачити, як буде розвинута інфраструктура парку. Потрібно, мовляв, облаштувати достатню кількість паркомісць. Потрібно, щоб парк та зоопарк були відвідуваними, тож, на його думку, потрібно, щоб інфраструктура йшла в ногу з будівництвом, варто перш за все розробити схему руху транспорту з зобов’язаннями та строками виконання.

Роман Хорзов наголошував, що спочатку потрібно розробити схему, визначити вантажність автомобілів, які допускатимуть на територію парку та лише згодом голосувати за проект рішення із заборонами. Отже, наразі з тексту пропонують виключити пункт про малі транспортні засоби масою до 0,8 тонни.

Заступник міського голови Олександр Рачков відзначив, що парк називається парком культури та відпочинку, а не парком торгівлі та поїздок. Зараз працюють багато пунктів торгівлі у парку і їх може бути більше, зважаючи на наявність тимчасових торговельних точок. Парк, мовляв, існує не для того, щоб доставляти туди пиво. На думку посадовця, потрібно визначити дату, з якого положення набуде чинності, а заборони повинні діяти лише тоді, коли буде досягнутий компроміс щодо схеми руху транспорту, у питанні паркування тощо.

Заборони повинні вступити в дію після затвердження такої схеми.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Предлагаю поставить-оборудовать в парке таможенный пост. въезд-выезд-досмотр и т.п.
Відповісти
Кажуть, що перепустки будуть такі ж як в облраду до кабінету голови)))
Відповісти
Останні новини
В’їзд у Центральний парк Луцька буде за перепустками
14 листопад, 2017, 13:56