Волинська митниця поповнила бюджет рекордною сумою

Волинська митниця поповнила бюджет рекордною сумою
Волинська митниця ДФС у жовтні досягла рекордних показників з надходження митних платежів до бюджету.

За 10 місяців Волинська митниця ДФС спрямувала до державного бюджету 6,3 млрд грн, що на 57% або 2,3 млрд грн більше відповідного періоду минулого року, - інформує прес-служба митниці.

Із загальної суми найбільше коштів – 809,7 млн грн. – спрямовано у жовтні 2017 року, що стало рекордом для волинських митних надходжень за місяць. Це на 98 млн грн. більше вересня цього року і на 320 млн грн. більше минулорічного жовтня.

Найбільше митних платежів – 4,83 млрд грн. за 10 місяців цього року – надійшло до державного бюджету від роботи двох із восьми наявних в межах області митних постів. Міжнародний пункт пропуску для автомобільного сполучення «Ягодин» відповідно до минулого року наростив 70% платежів, загалом перерахувавши 2,35 млрд грн. Внутрішній митний пост «Луцьк» додав до минулого року 45% і перерахував до бюджету в цілому 2,48 млрд грн.

Такий ріст зумовлений комплексною системною роботою, результатом якої є інтенсифікація експортно-імпортних операцій.

Зовнішньоторгівельний обсяг збільшився на 40%, зросли обсяги імпорту за вагою на 43% та за митною вартістю на 53%. Ця тенденція характерна для усіх митних постів в зоні діяльності Волинської митниці ДФС, - пояснює начальник Віктор Кривіцький.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.