Показ фільмів про УПА зібрав у Луцьку аншлаг. ФОТО

Показ фільмів про УПА зібрав у Луцьку аншлаг. ФОТО
У Луцьку відбувся перегляд документальних фільмів про УПА «Здобути або не бути» та «Щаслива Настуня». Представив кінострічки їхній автор, режисер-документаліст Михайло Ткачук.

Захід відбувся у вівторок, 14 листопада, - інформує Центр національно-патріотичного виховання дітей та молоді у м. Луцьк.

Модератором зустрічі, яку відвідало майже 200 учнів, виступила представник Українського інституту національної пам’яті Леся Бондарук.

Розпочався кінопоказ з відносно нового фільму Михайла Ткачука про зв'язкову УПА з Буковини Анастасію Тарнавську «Щаслива Настуня». Стрічка входить у серію робіт із циклу «Загадки Норильського повстання», за які автор був удостоєний Шевченківської премії.

Далі представили глядачам документальну роботу про митця-повстанця Ніла Хасевича, псевдонім якого був «Бей-Зот». До слова, цьому фільму виповнилося 25 років. Михайло Ткачук розповів, що не так давно оновив його та змінив назву на «Покликав Вас Госпожий глас».

У фільмі говориться, що власне, саме «Бей-Зот» створив той візуальний образ УПА, відомий нам з архівів - від плакатів до нагород. «Фільм про Ніла Хасевича став класикою, він актуальний і нині. Тоді була боротьба, яка відновилася і зараз», - підкреслив режисер.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: фільм, кіно, УПА
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Аншлаг)))) Зігнали школоту та ліцеїстів.
Відповісти
Останні новини
Показ фільмів про УПА зібрав у Луцьку аншлаг. ФОТО
15 листопад, 2017, 03:34