Святкова ілюмінація в Україні б’є рекорди

Святкова ілюмінація в Україні б’є рекорди
Святкова ілюмінація в Україні б’є рекорди: традиційно найяскравіша – столиця.

Мільйони кольорових ліхтариків прикрашають будинки Києва – урочисто засяяв Український дім, сусідка Філармонія теж не поступається пишнотою, розповідають ФАКТИ.ICTV.

Грає яскравими барвами й відома кондитерська фабрика. На Майдані Незалежності – казкове містечко – карусель, вертеп і різдвяний ярмарок. А в центрі – головна новорічна ялинка країни – 30-метрова красуня. Над її створенням працювало понад сотня людей упродовж двох місяців, та вона того варта.

Дуже гарно прикрасили і майдан Свободи в Харкові, до речі – найбільший у Європі. Та справжня гордість харків‘ян – Привокзальна площа. Гірляндами оповиті всі дерева, а в фонтанах – вогники, замість води. Це диво, створене із понад 75 тисяч енергоощадних лампочок. Гості їдуть дивитися на ілюмінацію з усього світу.

Головний новорічний символ Дніпропетровська – ялинка-гірлянда. Вона – з понад 40 тисяч ліхтариків. 14-метрове диво хай-тек три роки тому привезли з Австрії. Навколо неї вже другий рік поспіль – справжнє різдвяне містечко. Барвистими вогниками сяють казкові герої, тварини, дерева і фонтан. Щороку ліхтариків у сквері більшає. Нині – разом із ялинковими вогнями – аж три мільйони! Це рекорд для усієї Європи.

Святковий Львів вночі традиційно захоплює вишуканістю та величчю. Підсвічення стародавніх кам’яниць та храмів напередодні Нового року та Різдва доповнюються різноманіттям ілюмінації гірлянд на деревах та вікнах.

Ялинка у Львові справжня, та її обрали з тих, які все одно треба було зрубати. 20 метрова красуня – вся в автентичних прикрасах – їх аж 200, а в різнобарвних кульках – скло місцевого дзеркального заводу.

Особливого шарму надає засніженому Львову Різдвяний ярмарок. Десятки хатинок із крамом та сувенірами розміщені на Площі Ринок і на майдані біля Львівської Опери. Тут можна придбати всякі атрибути свята, найрізноманітніші вироби народних майстрів, солодощі на будь-який смак, а можна просто під бій годинника місцевої Ратуші випити склянку запашного глінтвейну.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Шо за глючне відео з ICTV? Що ви з того галімого сайту берете, там все непотрібщина!!!
Відповісти
А в Луцьку на вул.Лесі Українки лише "дядя піцца" з найгарнішою у місті іллюмінацією, нам у місті, та місцевій владі, та пану-діду-царю Борису Петровичу тим більше нічого такого не треба!
Хай Палиця Ваш "любімий такий" з Швейцарії вам привіз би у наше місто, де він "живе" вітрової енергії чи сонячної,замість електрики звичайної раз так шкода переплатити за 2-3 тижні, позорище, а не місто та влада, сором!
Відповісти
А у нас сплошне убожєство з допотопних лампочок Ілліча! І так з року в рік...
Відповісти
Останні новини
Святкова ілюмінація в Україні б’є рекорди
30 грудень, 2012, 14:10