У Луцьку хочуть краще захищати від насильства та торгівлі людьми

У Луцьку хочуть краще захищати від насильства та торгівлі людьми
У Луцьку хочуть прийняти Програму надання інтегрованих соціальних послуг з питань сім’ї, дітей та молоді, попередження насильства в сім’ї та протидії торгівлі людьми на 2018-2020 роки.

Проект програми затвердили під час засідання виконкому 15 листопада.

За словами начальниці управління соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді Луцької міської ради Ліни Галан, у місті зафіксували 1548 випадків насильства в сім’ях. Окрім того, у Луцьку є 5 людей, які отримали статус постраждалих від торгівлі людьми. Відтак, цих людей треба ресоціалізувати.

Окрім того, у програмі заплановані заходи для роботи із неповнолітніми, які були засуджені, та особами до 35 років, які відбули ув’язнення.

«Ця програма надасть можливість трошки краще працювати у плані сімейного захисту сім’ї, дітей та молоді», – зазначила Галан.

Програма складатиметься з 5-ти розділів, до реалізації яких хочуть залучити й громадськість. Метою програми є здійснення на місцевому рівні заходів щодо створення правових і соціальних умов для належного розвитку сім’ї – йдеться й про попередження домашнього насильства, впровадження гендерних підходів в усі сфери життєдіяльності суспільства та вжиття заходів з протидії торгівлі людьми.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Луцьку хочуть краще захищати від насильства та торгівлі людьми
15 листопад, 2017, 09:52