В Україні триває війна між двома антикорупційними органами, - Ігор Лапін

В Україні триває війна між двома антикорупційними органами, - Ігор Лапін
Народний депутат Ігор Лапін вважає, що протистояння між Національним антикорупційним бюро України та Національним агентством з питань запобігання корупції - це війна щодо пошуку крайнього відповідального. В суспільстві була довіра і запит щодо створення антикорупційних органів. Довіра не виправдалась і комусь доведеться відповідати.

Про це народний депутат розповів в ефірі телеканалу Еспресо.ТВ.

«Ми створили безпрецедентне антикорупційне законодавство. Перед тим, як нам українцям, дали безвіз, стояли чіткі вимоги з приводу боротьби з корупцією. І Верховна Рада зробила все, щоб надати важелі впливу нашим новим антикорупційним органам», - сказав Ігор Лапін.

Нардеп вважає, що запит в суспільства на результат роботи антикорупційних інституцій досить великий, оскільки термін їхньої роботи вимірюється вже роками.

«Тепер ми подивимось на ці результати. Скільки бюджету вони проїли, а які результати вони дали для наповнення бюджету, якщо ми говоримо про НАБУ. Я думаю, що це є не стільки війна між відомствами і війна компроматів, скільки війна з приводу призначення крайнього відповідального. Тобто, коли вже лопне терпець і в людей, і в депутатів, і в перевіряючих, і коли вже будуть досліджувати їхню роботу, то ніхто з них не хоче бути самим крайнім. І от поняття «полиття один одного брудом» якраз буде. Мені здається, що це є наслідки того завищеного очікування суспільства, і піару на момент створення організацій. Бо дуже сильно розпіарені органи, дуже сильна довіра до них, результатів нема. Тепер вони пожинають свої плоди», - вважає народний обранець.

Нагадаємо, конфлікт між двома новоствореними антикорупційними органами перейшов в публічні звинувачення, обшуки та звинувачення. Так, керівник департаменту фінансового контролю НАЗК Ганна Соломатіна звинуватила своє керівництво у зловживаннях під час перевірки електронних декларацій та заявила про тиск з боку Адміністрації президента. Водночас, керівника НАБУ Артема Ситника хочуть притягнути до адміністративної відповідальності.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
В Україні триває війна між двома антикорупційними органами, - Ігор Лапін
15 листопад, 2017, 20:58