У Луцьку розробили «дбайливу» екологічну програму

У Луцьку розробили «дбайливу» екологічну програму
У Луцьку розглядають проект Комплексної програми охорони навколишнього природного середовища міста Луцька на 2018-2020 роки.

Презентував проект під час засідання виконкому міськради 15 листопада начальник управління екології Анатолій Гламазда.

Загальний обсяг фінансових ресурсів, необхідних для реалізації Програми – понад 208 млн грн. Проте з міського бюджету планують виділити понад 30 млн грн, решта – з інших джерел. Наприклад, 120 млн планують залучити у межах кредитних коштів.

У рамках програми передбачена низка заходів. Йдеться про будівництво та реконструкцію каналізаційних і зливових мереж, систем водопостачання з замкнутим циклом; очищення виробничих та зливових стоків; облаштування та благоустрій прибережних захисних смуг річок. Аби здійснювати охорону атмосферного повітря, планують впроваджувати на найбільших підприємствах промисловості заходи для зменшення шкідливого впливу на довкілля внаслідок своєї діяльності.

Надалі також ширше займуться роздільним збором відходів, утилізацією мулових осадів, а також працюватимуть над будівництвом нової черги полігону твердих побутових відходів в с. Брище, проведенням рекультивації І черги полігону та дегазації закритого полігону.

Серед озвучених начальником управління заходів, на які спрямують кошти, – 2 млн гривень з дербюджету для будівництва притулку для тварин, 800 тис з міського, та 1,6 млн з інших джерел, 200 тис грн для СНУ з обласного бюджету для проведення освітніх екологічних заходів та конференцій, а також 7 млн гривень для будівництва каналізаційно-насосної станції на Дубнівському майданчику для КП «Луцькводоканал».

Повний перелік заходів можна переглянути у додатках до проекту рішення.

Зрештою, остаточне затвердження програми відбудеться під час засідання сесії Луцькради.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Луцьку розробили «дбайливу» екологічну програму
15 листопад, 2017, 14:24