У Луцьку хлопця послали і побили за зауваження інспектору ДАІ? ВІДЕО

У Луцьку хлопця послали і побили за зауваження інспектору ДАІ? ВІДЕО
У Луцьку чоловік виявив службовий автомобіль ДАІ, який стояв з порушенням правил дорожнього руху.

З відеокамерою активіст підійшов зробити інспекторам зауваження і попросив усунути порушення, на що міліціонери зреагували своєрідно, йдеться на сайті bespredely.net.ua.

Відеозйомку хлопець проводив неподалік від готелю «Україна».
«Ми з вами бачились і знов ви не по правилам стоїте», - сказав чоловік ДАІшнику і , на що інспектор відповів, що «управління ДАІ лічно вказівку давало, щоб ми маячки не включали».

Далі події розгортались так: чоловік відзняв відповідний дорожній знак і знову пішов до міліціонера.

«Ідемо дивитись на знак «Зупинку заборонено». Краще б оці автомобілі позабирали. Опять автомобіль Державтоінспекції стоїть з порушенням. Один ноль ноль три», - говорить голос автора за кадром.

На настирливі питання «оператора» ДАІшник відповів: «Слухайте, звідси! Ідіть звідси, станьте на тротуар я зайнятий! … На підставі чого я маю показувати Вам посвідчення?».

Події, які відбулись після цього, автор ролику описав на сайті так: «До активіста підійшов один з інспекторів ДАІ та сказав - «Йди на х * й». Що за поводження з громадянами? Далі підійшов чоловік у цивільному (дах ДАІ), і почав бити активіста. Зверніть увагу, хто нас охороняє - ОПГ! Сподіваємося що даний випадок керівництво ДАІ міста Луцьк не залишить це без уваги».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: ДАІ, пригода
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 22
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Поки влада у нас бандитська - нема на що сподіватись. Це сільське бидло тому й дозволяє собі такі вибрики. Воно не розуміє елементарного, що має служити громадянам і вони (звичайні громадяни) утримують правоохоронців не для того, щоб ще й отримати по шиї за справедливе зауваження. А журналістам необхідно взяти на особливий контроль розвиток цієї історії. Тоді діятимемо всі разом. Не дозволимо хамського безладу на вулицях нашого міста!!!!!
Відповісти
Про посвідчення - даєць правий, що стоять там, то зараз все місто в паралічі, паркуватись нама де. Автор не досить коректний сам і провокує дайця. Позиція, що він громадянин! Повідомляю автору, що даєць також громадянин, а на службі - громадянин начальник!
Автор, вчи матчастину.
Відповісти
Таких начальників бачили ми "десь". Це вже самі даїшники строчать, мабуть. Психологія у вас, хлопці недалека, затхла, совкова. Зміниться влада і вас не буде в міліції чи то пак поліції.
Відповісти
Пояснюю, маю з ними біля двах десятків судів, 90% виграних, тому дуже розумію законність дій дайця та "активіста".
Активіст не володіє знаннями закону про міліцію, схоже, що він чув тільки дзвін.
Стаття 5. Діяльність міліції та права громадян.
При звертанні до громадянина працівник міліції зобов'язаний назвати своє прізвище, звання та пред'явити на його вимогу службове посвідчення. У взаємовідносинах з громадянами працівник міліції повинен виявляти високу культуру і такт.
На відео видно, що звертання до " громадянина активіста " з боку дайця не було, тому вимога активіста стосовно посвідчення є незаконною, про що активісту даєць і повідамив. Всі подальші дії активіста є банальною провокацією, хай дякує, що не затримали за перешкоджання діяльності працівника міліції.
Стосовно їх порушення вимог знаку, то можу зазначити, що закон дозволяє їм відступати від вимог певних знаків ( і цього також) та розмітки, сигналів світолофора (крім сигналів регулювальника) при виконанні невідкладного службового завдання. Таким чином, враховуючи складну дорожню обстановку, відсутність розчищеної дороги на всю ширину та її звуження із чотирьох до двух смуг, посилений трафік руху, збільшення пішоходопотоку, збільшення у святковий час кількості нетверезих водіїв дії дайців виглядають досить таки в межах закону, якщо він повідомив, що він у цьому місці РЕГУЛЮЄ РУХ!
Тобто, він не здійснив зупинку, він здійснює патрулювання і вчасно реагує на погіршення ситуації на центральному перехресті.
Тому шановний активіст, якби ми з вами зустрілись у суді і мені довелось по цьому питанні захищати дайців, я би порвав вас як тузік грєлку.
Про проблисковий маячок. Він міг зламатись після виходу на маршрут, як у машини можуть згоріти лампочки у ліхтарях, але це не є підставою для припинення виконання свої обовязків!
Те, що даєць почав нести пургу про усні вказівки - молодий і не зовсім грамотний.
Про бандитів. Виможете довести звязок подій розмови з дайцем і розмовою із невідомою особою?
Можливо, під час зйомки дайця ви випадково зняли громадянина "Х", який гуляв із коханкою і не мав бажання стати героєм вашого фільму. За якими критеріями ви встановили і стверджуєте, що людина у цивільному - бандит? Чого ви не зателефонували тоді 102 і не повідомили про бандита правоохоронні органи?
Так ось, перш ніж щось робити, треба думати макитрою, розуміти правовий характер власних дій і в першу чергу самому не порушувати.
Тому моя субєктивна думка - автор просто звичайне недовчене водійко, яке має камінь запазухою і образу на дайців. Дайці не святі, це факт, але вони також роблять свою роботу, хтось краще, хтось гірше і якщо ви, автор, як громадянин не задоволені їх діями, вважаєте, що вони порушують чиїсь права - законом вам надано право звертатись до суду, прокуратури і відновлювати ці порушенні права. По закону.
Відповісти
Хай би затримували за перешкоджання роботі працівників міліції, але хамити й тим більше розпускати руки ніхто не має права. Якби таке було в цивілізованій державі, то людина, яка дозволила собі матюкатись і битись не лише б не працювала в поліції, а й давно вже була б на нарах. Але це наша Україна, де живуть "па панятіям".
Відповісти
на відео не видно, щоб даєць руки розпускав. І послав активіста громадянин у цивільному - на відео чути шепіт з боку, якраз під час того, як інспектор говорив голосно.
Обстановка передноворічна сильно напружена, а тут ще "активіст" лізе. І якраз у цивілізованій країні з цим активістом не панькались, а запакували по повній, бо мєнт на роботі, а от активіст може вже встиг зустріти новий рік і у нетверезому стані хтів на мєнта напасти та відібрати табельну зброю. Ще раз повторюся, юридично активіст не правий, а по-простому - мудень.
Відповісти
Як би вам пояснити раз і назавжди що означає термін звертання - Слово або сполучення слів, що називають особу чи предмет, до яких звертається той, хто говорить. (Діду! — гукала було дружина. — Чого тобі, бабо? — отвався на те чоловік. І так повелося з молодих літ, коли ще здавалися їм дотепними подібні звертання). Простими словами будь-яка репліка в сторону іншої особи - це звертання. Воно при діалозі не може бути одностороннім.
На рахунок посвідчення я взагалі нічого не говорив. Як би ви уважно дивились та слухали відео, то почули б що я просив показати нагрудний знак, який повинен бути згідно 111 наказу на ВИДНОМУ місці, а не під жилетом.
На рахунок затримання - а хто був проти? Складаємо протокол затримання і все. Які проблеми? Просто їм потім потрібно буде в рапорті вказувати на якій причині затримання було. Усний інформаційний запит працівнику ДАІ в нас тепер перешкоджання?
На рахунок порушення. Ви правильно сказали: "закон дозволяє їм відступати від вимог певних знаків ( і цього також) та розмітки, сигналів світолофора (крім сигналів регулювальника) при виконанні невідкладного службового завдання", але не доказали до кінця даний пункт правил. Там чітко написано "у разі ввімкнення проблискового маячка синього або синього і червоного кольорів". Маячка не було на що я звернув окрему увагу у процесі зйомки.
На рахунок регулювання руху - як можна регулювати рух махаючи руками невідомі жести та ще й без жезла? Це не регулювання. А якщо є необхідність в регулюванні руху, то можна поставити автомобіль на напрамний острівець на перехресті, ввімкнути синій проблисковий маячок, взяти в руки жезл і регулювати, а не поставити автомобіль аби як перекривши цим самим цілу смугу для руху. Ви самі зауважили що в зв'язку з дорожніми умовами з 4-х смуг можливий рух тільки по 2-х. То яким же треба бути хамом, щоб і ту що залишилась - перекрити?
На рахунок тузіка - можемо записатись на прийом на понеділок 15:00 до начальника Обласного УДАІ Гайового і подискутувати з ним на цю тему. Цікаво яка його буде відповідь?
Якщо маячок зламався - не ставайте з порушенням. От і все
А хто стверджує що він бандит? На це я звернув увагу в ролику? Я звернув увагу на те, що він до цього причетний? Будьте уважні при перегляді
На 102 не було часу. Я побачив патруль з порушенням, зафіксував, написав скаргу. Просто хотів уточнити номер жетона інспектора і причину по якій він став з порушенням. РЕГУЛЮЮ РУХ - не є причиною для порушення ПДР
В чому вбачається моє порушення?
По закону вже звернувся.
Хотілося "по-нормальному" поговорити, бо бумажня волокіта нічого не дасть. Якби інспектор був адекватний він би нічого мені не говорячи сів би в автомобіль і просто перепаркував би його. І не було б конфлікту. А тепер цим питанням має займатись прокуратура

На ваші слова я відповів (можу підтвердити це пунктами та нормами законів та правил якщо потрібно)

А тепер список порушень інспекторів:
1. Стоянка під знаком "Зупинка заборонена"
2. Стоянка ближче 10м. від пішохідного переходу
3. Відсутність (недостатня видимість) нагрудного знаку
4. Не належне звертання до громадянина
5. Відсутність (непред'явлення) службового посвідчення
6. Вводження в оману називаючи "лєві" накази та вказівки
7. Неадекватна поведінка
8. Абсолютна бездіяльність
9. Ігнорування нападу на громадянина

Якщо було б бажання - можна було б продовжити. Але цим вже буду займатись не я, а прокуратура
І повторюсь, якщо ви вважаєте себе правим і є компетентними в даному питанні - зв'яжіться зі мною і ми влаштуємо зустріч з начальником УДАІ у Волинській області Гайовим і поспілкуємось на дану тему. Але зауважу - весь процес спілкування буде фіксуватись на відеокамеру. Це просто щоб потім не виникало питань
Відповісти
а щоб як філологу стало зрозуміло, пройдусь основними пунктами.
6.5 на якій жилєтці має знаходитись нагрудний знак? Може на жилєтку ще мєдаль вчипити "паложена"?
6.10, 6.11 що має робити даєць, на усні запити відповідати?
6.13 чи ви допомогу хтіли якусь, крім як запит запитати?
6.14 що там про жести написано? Ну філолог, знайди слово ЖЕЗЛ!
6.30 чим даєць якраз і займався, про що і повідомив.
Якщо тобі немає що робити, іди під прокуратуру і знімай, як ставлять свої авто громадяни прокурори, пиши на них скарги у генпрокуратуру, заставляй переїхати, чи сцикотно?
І на дайця не треба кивати, він на прокурора не може скласти адмінпротокол, давай активіст, займись роботою, наведи лад на дорогах міста!
Відповісти
6. Обов'язки працівників підрозділів ДПС

6.1. Працівник підрозділу ДПС під час несення служби зобов'язаний:6.2. Досконало знати ПДР ( 1306-2001-п, 306а-2001-п ), цю Інструкцію, інші нормативно-правові акти у сфері безпеки дорожнього руху та свої функціональні обов'язки.6.3. Перебувати на визначеному місці несення служби відповідно до дислокації.6.4. Постійно контролювати безперебійність радіозв'язку, а в разі його відсутності негайно вживати всіх можливих заходів щодо інформування про це чергової частини або безпосереднього керівника (командира).6.5. Дотримуватись встановленого порядку носіння форменого одягу, знаків розрізнення та відомчих нагород.6.6. Постійно утримувати у належному стані спеціальні засоби захисту, елементи екіпірування, транспортні засоби та їх обладнання, технічні засоби та технічні прилади, які використовуються для фіксації правопорушень, засоби зв'язку, медичне устаткування для надання першої медичної допомоги учасникам дорожнього руху.6.7. Організовувати безпечний та безперешкодний дорожній рух.6.8. Знати дислокацію найближчих нарядів міліції та систему зв'язку з ними.6.9. Знати оперативну обстановку, що доводиться на інструктажах, насамперед стан аварійності та злочинності на території обслуговування.6.10. Постійно контролювати дотримання учасниками дорожнього руху правил, норм і стандартів, діючих у сфері безпеки дорожнього руху.6.11. Попереджувати та припиняти злочини, а також адміністративні правопорушення, у межах своєї компетенції застосовувати до порушників заходи профілактичного та адміністративного впливу.{ Пункт 6.11 глави 6 в редакції Наказу Міністерства внутрішніх справ N 131 ( z0552-11 ) від 08.04.2011 }6.12. За наявності інформації попереджати водіїв про небезпеку, яка виникла на шляху їх руху і яку вони не в змозі своєчасно виявити.6.13. Надавати у межах компетенції всебічну допомогу учасникам дорожнього руху.{ Пункт 6.13 глави 6 із змінами, внесеними згідно з Наказом Міністерства внутрішніх справ N 131 ( z0552-11 ) від 08.04.2011 }6.14. Регулювати дорожній рух, у тому числі з використанням жестів.6.15. Проводити невідкладні заходи на місці ДТП, зокрема з надання першої медичної допомоги постраждалим від ДТП та з охорони місця ДТП до прибуття слідчо-оперативної групи.6.16. Кваліфіковано з'ясовувати обставини, які призводять до скоєння ДТП.6.17. Для нормалізації дорожнього руху надавати допомогу слідчо-оперативній групі ОВС та громадянам в прибиранні пошкоджених транспортних засобів з проїзної частини дороги.6.18. Надавати допомогу в безперешкодному проїзді транспортних засобів оперативних та аварійно-рятувальних служб у райони аварій, катастроф, пожеж, стихійних лих, інших надзвичайних подій.6.19. Виявляти й затримувати транспортні засоби, що перебувають у розшуку або використовуються в протиправних цілях, та водіїв, що зникли з місця скоєння ДТП.6.20. Контролювати наявність у водіїв документів, передбачених ПДР ( 1306-2001-п, 306а-2001-п ).6.21. Контролювати утримання в справному і безпечному для руху стані вулиць, доріг і дорожніх споруд та їх освітленість.6.22. Здійснювати контроль за виконанням умов забезпечення безпеки дорожнього руху при проведенні на вулицях і дорогах ремонтно-будівельних та інших робіт.6.23. При отриманні інформації про злочин негайно доповідати про це черговому або безпосередньому начальникові і діяти за їх рішеннями.6.24. Під час отримання інформації від громадян про злочин установлювати всі необхідні дані про особу, що звернулася, конкретне місце злочину, ким і проти кого він скоєний чи готується та іншу інформацію, що має значення для розкриття злочину, про що доповідати черговому територіального ОВС. У подальшому до прибуття слідчо-оперативної групи у межах компетенції організовувати роботу з розкриття злочину по "гарячих слідах" та здійснювати охорону місця злочину.6.25. Бути культурним і ввічливим у спілкуванні з громадянами, неухильно дотримуватися законності та не допускати її порушень іншими працівниками.6.26. Під час керування патрульним автомобілем (автобусом, мотоциклом) бути прикладом для інших учасників дорожнього руху в частині дотримання ПДР ( 1306-2001-п, 306а-2001-п ).6.27. Після закінчення несення служби доповідати безпосередньому начальникові про результати роботи.6.28. Після прибуття на маршрут патрулювання або пост працівник підрозділу ДПС отримує від працівника, якого він змінює, інформацію про скоєні пригоди, дорожні роботи, що проводяться, стан спеціальних технічних засобів, а також інші відомості, які мають пряме відношення до несення служби. Вживає заходів по документуванню порушень ПДР ( 1306-2001-п, 306а-2001-п ) його учасниками, у першу чергу порушень, які є причинами ДТП на ввіреному маршруті, посту.Якщо в попередню зміну нагляд за дорожнім рухом на цьому маршруті (посту) не здійснювався, працівник підрозділу ДПС в обов'язковому порядку перевіряє справність технічних засобів регулювання, засобів зв'язку, стан доріг, умови проведення на них ремонтно-будівельних та інших робіт.Про прийняття маршруту патрулювання (поста) і виявлені недоліки працівник підрозділу ДПС доповідає командирові або відповідальному по підрозділу ДПС.6.29. Під час несення служби працівник підрозділу ДПС повинен вжити заходів до усунення перешкод у русі, звільнення проїзної частини від транспортних засобів, що створюють перешкоду на маршруті патрулювання, особливо тих, що стоять темної пори доби і в умовах недостатньої видимості поза населеними пунктами.6.30. У разі виникнення заторів, перешкод у русі транспорту негайно вживати заходів по встановленню їх причин та нормалізації дорожнього руху, у тому числі шляхом ручного регулювання.6.31. Під час несення служби нарядом у складі двох і більше працівників підрозділу ДПС призначається старший наряду.6.32. Старший наряду ДПС забезпечує керівництво діяльністю наряду ДПС та несе персональну відповідальність за його дії в період несення служби і зобов'язаний:6.32.1. Організовувати роботу працівників підрозділу ДПС у складі наряду, доповідати командирові, черговому про необхідність внесення змін у розстановку сил і порядок несення служби залежно від обстановки, яка склалася.6.32.2. Здійснювати керівництво і контроль за несенням служби працівниками наряду ДПС, організовувати та особисто проводити із водіями профілактичну і роз'яснювальну роботу.{ Підпункт 6.32.2 пункту 6.32 глави 6 в редакції Наказу Міністерства внутрішніх справ N 131 ( z0552-11 ) від 08.04.2011 }6.32.3. Здійснювати перевірку правильності ведення службової документації, якості оформлення адміністративних матеріалів, матеріалів ДТП, уживати заходів до усунення недоліків.6.32.4. Забезпечувати ефективне використання технічних приладів та засобів контролю за дотриманням водіями ПДР ( 1306-2001-п, 306а-2001-п ), ввіреного автомототранспорту.6.32.5. Під час службової діяльності дотримуватись законності, не допускати її порушень іншими працівниками.
Відповісти
А, Ви, батенька, як я бачу, - засланий козачок?!!
Відповісти
А, Ви, батенька, як я бачу, - засланий козачок?!!
Відповісти
поки маю час, щоб цікавіше було, то навожу п. 11.5 стосовно нагрудного знаку
Як вбачається із цього пункту, нагрудний знак має бути, про те, не зазначено де, але т.я. він нагрудний, то зрозуміло, що на грудях. До того, є розмежування єдиний формений одяг за сезоном та світловідбиваюче екіпірування (!). Тому, враховуючи вимогу п. 6.5 нагрудний знак правильно носити на форменому одязі, бо це є знак розрізнення (належність до органівДАІ). Так само, як пагони чи шеврони не нашиваються на світловідбиваючу екіпіровку.

11.5 Працівники підрозділів ДПС, які заступають у наряд ДПС, повинні мати: охайний зовнішній вигляд; справне спорядження; єдиний формений одяг за сезоном; світловідбиваюче екіпірування; нагрудний знак; табельну вогнепальну зброю; жезл та інші спеціальні технічні засоби; список транспортних засобів, оголошених у розшук за останню добу, із зазначенням марки, державного реєстраційного номера, кольору, ідентифікаційного номера кузова, шасі (рами), особливих прикмет; словесні портрети, фотографії (фотороботи) осіб, які розшукуються; картку маршруту патрулювання, поста (додаток 4); журнал патрулювання (додаток 5); службове та водійське посвідчення; бланки протоколів про адміністративне правопорушення, тимчасових дозволів на право керування транспортними засобами та інших необхідних процесуальних документів; авторучку, олівець, лінійку (рулетку), записну книжку, свисток, кишеньковий ліхтарик; ПДР ( 1306-2001-п, 306а-2001-п ); витяг з Кодексу України про адміністративні правопорушення ( 80731-10, 80732-10 ), що стосується безпеки дорожнього руху, службову сумку або планшет.
Відповісти
і на останок
А тепер список порушень інспекторів:
1. Стоянка під знаком "Зупинка заборонена"
Про право відступати від вимог цього знаку повторюватись не буду, додам, що маячок потрібен обовязково при русі патрульного авто в разі коли є службова необхідність відступити від вимог ПДР. Читайте самі уважно, розділ так і називається 3. Рух транспортних засобів із спеціальними сигналами.

2. Стоянка ближче 10м. від пішохідного переходу
Ви на око міряли? Може його виколупаєте, щоб підшити у матеріали справи?

3. Відсутність (недостатня видимість) нагрудного знаку
Дивись вище, розяснив як для філолога.

4. Не належне звертання до громадянина
Даєць до вас не звертався, ви самі почали до нього висувати претензії.

5. Відсутність (непред'явлення) службового посвідчення
Не було законних підстав вимагати його показати, аргумент "бо я громадянин і хочу" не проходить, бо даєць навіть "гей, ви, громадянин" вам не кричав, тому звернення дайця не було, підстав вимагати відповідно до ст.5 закону про міліцію немає.

6. Вводження в оману називаючи "лєві" накази та вказівки
Куда вводження? Вас прохали не заважати, а щоб ви відчепились, то відповідали так само, як ви запитували.

7. Неадекватна поведінка
Абсолютно адекватна, він же не підійшов до вас під час антракту у театрі і без причинно не почав вам ссяти на черевики. Ви просто упередженні.

8. Абсолютна бездіяльність
Абсолютна? Бездіяльність? Він пив каву і споглядав на затор? Він навіть вам пояснив - регулюю рух. Просто у вашому уявленні "це дядя Стьопа паставой жєзлам машет на маставой". Про жезл, способи регулювання руху і п. 6.14 я вже писав.

9. Ігнорування нападу на громадянина
А де ж відео нападу? А яку шкоду вчинено? Майно відібрали чи лице подряпали?
З якою метою напали? Хто напав? Ви повідомили про це працівника міліції, хоч би того самого інспектора, чи зателефонували 102? Ви провокували дайця, заважали йому працювати, а може він був задіяний у спецоперації із пошуку і затриманню злочинців, які втікли із колонії в Миколаєві, він вам про це доповідати не зобовязаний, а потім, відчувши, що вас можуть затримати за перешкоджання працівнику міліції виконувати обовязки та відводу від себе вини самі себе послали пошепки на йух (на відео не видно, хто це каже), після чого інсценували нібито напад.

Підсумую. Я не захищаю дайця. Але для мене важливим є справедливість. І якщо активіст не володіє нормативно-правовою базою, але хоче просто вляпати дайця у гівно, бо він громадянин безгрішний, то я не можу лишитись осторонь.
І з власного досвіду, дайці теж люди і мають нерви, тому якщо з ними нормально розмовляти тобі відповідають не меньш ввічливіше, навіть коли ти винен у дрібному порушенні можуть обмежитись зауваженням.
Поважай інших, якщо хочешь, щоб поважали тебе.
Відповісти
нічо собі пацана задєло)
тому що знімав відео треба дякувати, що те ги не працює у Гайового.
валить чувак напалмом))
Відповісти
Щось мені здається, що, шановний "гии" і є тим самим "героєм" відеороліку - нахабним, невихованим міліціонером? Вам так не здається?
Відповісти
Якщо про порушення.то активіст знімаючи знак рухається по проїжій частині і своїм проходженням створює аварійну ситуацію,порушуючи правила пішохіда.Із свого порушення мабуть і треба розпочати наводити лад...
Відповісти
хай розчистять тротуари тоді буде де ходити!
Відповісти
Активісту - браво! І низький уклін, хай тепер падли в прокуратурі на коліна падають... Коментаторам - гнийте в пеклі...
Відповісти
Луцька міліція настільки сурова, до не вона захищає, а її захищають. ( не ту країну гондурасом назвали)
Відповісти
Йдеш по вулиці, на тебе напали, підбігаєш до дядька даішніка і кажеш - Допоможіть! А він тобі - Чуєш іди нах...й. Ото країна)
Відповісти
Така країна, бо кожен киває на неї. А що пан Перехожий не живе в цій країні? Ні, він ПЕРЕХОЖИЙ, його хата скраю. Як щось хороше, то причетний, а як ганебне - "Ото країна)"
Відповісти
даішники мене били електрошокером
Відповісти
Останні новини
У Луцьку хлопця послали і побили за зауваження інспектору ДАІ? ВІДЕО
31 грудень, 2012, 15:43