Кабмін запропонував ввести реєстрацію авто на «єврономерах»

Кабмін запропонував ввести реєстрацію авто на «єврономерах»
Кабмін пропонує ставити на облік без зміни реєстраційних документів та номерних знаків країни їх реєстрації транспортні засоби, тимчасово ввезені в Україну більш ніж на 90 днів.

Така норма міститься в прикінцевих та перехідних положеннях урядового законопроекту про посилення відповідальності за порушення правил дорожнього руху, передає «Економічна правда» з посиланням на autonews.ua.

"Встановити, що транспортні засоби особистого користування, що тимчасово ввезені на митну територію України більш ніж на 90 днів, протягом десяти робочих днів з моменту такого ввезення підлягають державній реєстрації без зміни реєстраційних документів та номерних знаків країни їх реєстрації в порядку, встановленому Кабінетом Міністрів" , - сказано в законопроекті.

Як повідомляє видання, виконати цю процедуру може виявитися важко для 90% тих, хто їздить на нерозмитнених автомобілях.

Справа в тому, що ставити транспортний засіб на облік доведеться тому іноземцю, на чиє ім'я його завозять.

Причому - в сервісному центрі МВС за місцем проживання клієнта, пояснює голова Всеукраїнської асоціації автомобільних імпортерів і дилерів Олег Назаренко.

"На сьогодні "верблюд", який завозить "бляхи", приїжджає на машині на кордон, показує свій паспорт, на нього оформлюють машину і він пішки переходить назад до себе. Машину "гонщик" везе покупцеві. Зараз машину треба буде реєструвати в сервісному центрі МВС. Хто це може зробити? Тільки особа, яка ввезла автомобіль", - зазначив він.
По-перше, за словами Назаренка, реєструвати треба буде за місцем проживання.

"Тепер литовець або поляк не тільки повинен буде з'явитися на кордоні, він тепер повинен буде їхати, умовно кажучи, в Харківську область, десь зупинятися і на наступний день йти в сервісний центр. А момент з "реєстрацією за місцем проживання" також означає , що покупець машини повинен надати довідку, що надає іноземцю тимчасове проживання", - підкреслив експерт.

Також, зазначає Назаренко, якщо іноземець збирається заїжджати більше, ніж на 90 днів, він буде зобов'язаний зареєструватися у відповідних органах, щоб отримати дозвіл проживати в Україні довше, ніж три місяці, і зареєструвати машину.

Як повідомлялося, народні депутати підготували законопроект про розмитнення автомобілів з іноземною реєстрацією.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 12
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Неньку за Гуляйполе ...
Відповісти
Нагадую, що згідно митного кодексу - іноземець не може передати керування ТЗ іншій особі. Якщо в МРЕВ це авто зареєструють, то стане відомо, хто його завіз і хто на ньому може їздити. :) 380 статтю - ніхто відміняти не збирається :)
Відповісти
Хай ті депутати і їхній президент куплять собі жигулі по 5 тисяч зелених, чи ланоси які вони самі понароблювали і їздять, чого самі на мерсах іздять?????????недають людям добре жити , в той час коли самі розкошують!!!!майдан знов треба робити шоб с_і поняли для чого той майдан був
Відповісти
Посилання на посилання. Тільки те і вмієте, що переписувати.
Відповісти
"верблюд" з ЄС ніде реєструватись не буде, адже якщо він покидає своє постійне місце проживання у своїй країні для проживання тимчасово в іншій, то він зобов"язаний про це повідомити свою поліцію. А це вже йому не треба. Та і посвідку в Україні іноземцю отримати не просто, то може зайняти до року часу.
Будуть декларувати ввезення до 90 днів. А далі відкрита митна база і відслідковування вивезення.
Або митники за хабар будуть кожні 9 днів робити "лохам" виїзд-в"їзд.
Треба не вигадувати перепони, треба зробити дешеве розмитнення для всіх, а ввезені на сьогодні авто законом зобов"язати вивезти протягом 3 місяців, а як дуже хоче - нехай оформлює купівлю-продаж і одразу ввозять та розмитнюють.
Відповісти
Кіслород людям рубають!!!!
Відповісти
Хай виставлять одну ціну за розмитнення, тількі не 5 тис.дол., а від 1 тис. до 2 тис.дол. хоча б так, вже було краще
Відповісти
Своїми новими "законопроектами" і "перехідними положеннями" тількі геморою лядям підкидають.Хай би самі так попоїздили попорішали кожен рік з тим авто на митницю і з митниці, а потім ще й в суд, який на їхніх "законних підставах" ту машинку забере
Відповісти
Коли посилять дотримання та виконання норм права поліцейськими? За скасовану постанову чи проткол, незаконне використання спецзасобів патрульний посміхом відповідає що йому п**й, жалійтесь куди хочете!!!!
Відповісти
для чого їх розмитнявати забирати на штраф майданчик всі авто ато попривикали кожен на машині кожен модний
Відповісти
Вони не думають як здешевити розмитнення для людей, вони лиш думають як людей знову зажати якимось законом щоб з'явились нові схеми для "заробляння грошей"
Відповісти
Останні новини
Кабмін запропонував ввести реєстрацію авто на «єврономерах»
16 листопад, 2017, 13:14