Ігор Лапін сказав, хто може бути керівником Державного бюро розслідувань

Ігор Лапін сказав, хто може бути керівником Державного бюро розслідувань
Керівником Державного бюро розслідувань стане людина, яка буде найбільше наближена до Адміністрації Президента.

Таку думку висловив народний депутат Ігор Лапін під час ефіру на телеканалі Еспресо.ТВ, - йдеться на сайті депутата.

Конкурс на обрання директора Державного бюро розслідувань триває більше року. Одними із основних кандидатів на посаду очільника нової структури неофіційно розглядають екс-помічника Президента, а сьогодні працівника АП Олексія Горащенкова та головного військового прокурора України Анатолія Матіоса.

Окрім цих кандидатів, Ігор Лапін вважає, що ймовірним кандидатом на посаду директора ДБР можна розглядати також представника Генеральної прокуратури України Ольгу Варченко, яка всупереч законодавству була допущена до участі в конкурсі, не маючи потрібного віку.

Говорити про проведення самого конкурсу та його прозорість, можна тільки тоді, коли береш в ньому безпосередню участь, - зазначає народний депутат.

«Якщо ти береш участь в конкурсі, ти знаєш всі його позитивні та негативні сторони. Наскільки він прозорий, чи не прозорий. От поки йшло питання тестування на комп’ютері, він був прозорий. Коли постало питання суб’єктивної оцінки тих чи інших даних – на цьому про прозорість можна забути», - вважає Лапін.

Нардеп зауважує, що в суспільстві є великі очікування від ДБР, тому важливо на скільки той чи інший кандидат виправдає довіру. І доречно врахувати помилки, які вже очевидні в формуванні та роботі антикорупційних органів.

«Я думаю що керівником ДБР стане людина, яка буде найбільше наближена до Адміністрації Президента. Якби я був помічником президента, в мене було б більше шансів, але я не помічник президента. А нас людей незалежних, не дуже то і люблять», - додає народний обранець.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
І карти в руки, он Луцьк тероризують вандали, сім смітників скинутих у канаву в центральному, парку є нагода проявити себе, повід саме той, щоб зявилося більше шансів.
Відповісти
Останні новини
Ігор Лапін сказав, хто може бути керівником Державного бюро розслідувань
16 листопад, 2017, 13:09