Повідомили, коли можуть обирати нового голову Шацької громади

Повідомили, коли можуть обирати нового голову Шацької громади
Голова Шацької об′єднаної територіальної громади Сергій Віннічук загинув в результаті автокатастрофи на трасі «Ковель-Луцьк».

ІА «Конкурент» вирішило розібратися, яка процедура призначення дострокових виборів та хто керуватиме громадою, поки не обрали нового очільника.

Координаторка кампанії спостереження за виборами Громадянської мережі ОПОРА у Волинській області Катерина Шарпата розповідає, що згідно з законом України «Про місцеве самоврядування», особа, яка виконує обов'язки голови (секретар ради) в 15 денний термін мусить звернутися до Верховної Ради з клопотанням про призначення позачергових виборів.

Далі, Верховна Рада, згідно закону України «Про місцеві вибори» не пізніше як в 90-денний строк з дня припинення повноважень, повинна призначити позачергові вибори.

Зважаючи на те, що для проведення виборчої кампанії у разі проведення саме позачергових виборів законодавець передбачає 60 днів, волевиявлення громадян може відбутися аж в травні 2018 року.

Наразі, обов'язки голови виконуватиме секретар ради, представниця «Батьківщини» Людмила Цевух. До слова, трагічно загинувший Сергій Віннічук теж був членом «Батьківщини».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Таке "дійство" і досі відбувається в Луцьку. На превеликий жаль...
Відповісти
Останні новини
Повідомили, коли можуть обирати нового голову Шацької громади
16 листопад, 2017, 18:40
На Волині зник чоловік
16 листопад, 2017, 18:29