Військовий волонтер презентував книгу в Луцьку

Військовий волонтер презентував книгу в Луцьку
Книгу «Дороги до Щастя: круїзно-волонтерські нотатки» у Луцьку представив військовий волонтер Юрій Тира («Степанич»).

Захід відбувся у галереї мистецтв волинського осередку Національної спілки художників України 16 листопада, - пишуть Волинські Новини.

«Степанич» відомий тим, що возить зірок, які дають концерти для солдатів у зоні АТО. Втім, це не єдина добра його справа, адже однією з його ініціатив було приготування трьох тон передноворічного салату олів’є для українських військових на Донбасі.

Щодо книги «Дороги до Щастя: круїзно-волонтерські нотатки», то вона складається з двох частин та написана у формі щоденника, де описані останні п’ять років життя автора. Перша частина – про круїзи, якими Юрій Тира займався багато років. Також у книзі є багато ілюстрацій з двох різних світів – війни та мирного життя.

Як зазначив сам автор, до війни він бачив 89 країн світу, був у 29 круїзах.

«Цією книгою я хотів донести, що українці – гідна нація, у нас є те, чим ми мусимо пишатися. Українці можуть мандрувати по світу не лише в пошуках легких грошей, а й для того, щоб щось побачити та навчитися. Втім, зараз триває війна – все це відображено в книзі. На даний момент вже три з половиною роки, як я займаюся волонтерством. Нашим дітям жити в цій країні, тому я просто не хочу, щоб мені було соромно дивитися в очі моїй дитині, коли вона запитуватиме, що я робив, коли Україні було тяжко. В мирний час я міг купити паспорт будь-якої країни, але я люблю Україну і хочу, щоб мої діти жили тут», - каже Юрій Тира.

«У мирне життя я мав транспортну фірму, їздив по всій Європі. Вже потім, коли почалася війна, я поїхав на Донбас і побачив, що там відбувається своїми очима. З липня 2014 року волонтерство – моя «хвороба», адже я побачив, що ми там потрібні. Зараз я займаюся тим, що вожу на виступи у зону АТО артистів: Арсена Мірзояна, Сашка Положинського, групу «Тік», 95-й квартал», - зазначив волонтер.

Насамкінець всі охочі могли поспілкуватися з Юрієм Тирою та отримати автограф від письменника на придбаній книзі.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Військовий волонтер презентував книгу в Луцьку
16 листопад, 2017, 21:56