«Згоріла від температури»: у Запоріжжі до смерті залікували породіллю

«Згоріла від температури»: у Запоріжжі до смерті залікували породіллю
У Запоріжжі медики збивали температуру породіллі замість того, щоби відвезти її в пологовий будинок. 

Попри тяжкий стан, уся допомога лікарів обмежилася жарознижувальними препаратами, - пише ТСН.

Для 26-річної Катерини дитина мала стати третьою, вона була на шостому місяці вагітності. За перших ознак нездужання жінка звернулася до лікарні, в котрій працювала медсестрою. Рідні кажуть, що її негайно шпиталізували, а потім три дні збивали температуру парацетамолом.

"Востаннє я з нею зідзвонювався о пів на першу ночі. Вона каже: в мене температура 40, не збивається. Ось зараз крапельниця – до 39, все. Менше вже не збивалася", - розповів чоловік Максим Глоба.

Його обурює те, що ні рентгену, ані серйозної терапії лікарі так і не призначили. Діагноз "пневмонія" встановили лише в реанімації, куди на четвертий день доправили Карину вже в критичному стані, коли в неї почали відмовляти всі внутрішні органи.

"Людина просто згоріла від температури. Від легенів не лишилося нічого за цей час", - каже чоловік. Колеги Карини, які працюють в іншому відділенні лікарні, не розуміють, чим керувалися лікарі. "Крім парацетамолу, їй нічого ефективного не давали. Це не лікування. Це просто зняття симптому", - дивується медсестра Діана Селіна. "Мені здається, пропустили, що вагітній жінці не можна тут лежати. Треба було одразу до пологового", - каже медсестра Олена Чернецька.

У пологове відділення породіллю доправили вже реаніматологи – тамтешні лікарі лише констатували загибель плоду. Відчайдушні намагання врятувати хоча б жінку виявилися безрезультатними. "Протягом 50 хвилин пацієнтки не стало – з того моменту, як її привезли до нас", - каже головний лікар обласного перинатального центру Олександр Кирилюк.

У стрінах його закладу торік успішно народили 60 жінок, яких доправили з пневмонією. Але їх усіх шпиталізували вчасно, твердять гінекологи. У 7-й міській лікарні ж, де проґавили тяжкий стан хворої, спілкуватися на цю тему відмовляються. Тепер в обставинах справи розбирається спеціальна комісія.

Фахівці чекають результатів експертизи, але навіть без них переконані, що медзаклад не мав права шпиталізувати і лікувати вагітну. "Вагітна жінка з підозрою на пневмонію – вона мала перебувати в обласному перинатальному центрі, згідно нормативної бази", - каже головний гінеколог області Михайло Єсаянц.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
«Згоріла від температури»: у Запоріжжі до смерті залікували породіллю
17 листопад, 2017, 10:59