Понад трьом тисячам волинян можуть відключити газ

Понад трьом тисячам волинян можуть відключити газ
У листопаді близько 3 тисяч споживачів одержали повідомлення від ТОВ “Волиньгаз Збут” про припинення поставок природного газу.

До цього списку увійшли всі абоненти, які мають непогашені борги станом на 25 жовтня 2017 року, - інформує прес-служба “Волиньгазу”.

Найпроблемніші боржники серед клієнтів ТОВ «Волиньгаз Збут» не сплачують за газ вже більше 5 тис грн. У багатьох цей борг уже сягнув кількох десятків тисяч гривень. Такі клієнти ігнорують рахунки за газ по декілька місяців.

“Припинення поставок газу – останній захід, до якого компанія вдається лише в разі ігнорування споживачем численних попереджень. Опісля цього, компанія надсилає до оператора ГРМ доручення на припинення газопостачання,що відбувається разом з відключенням від газової мережі, - розповідає директор "Волиньгаз Збуту" Микола Тищук. – Тому, для припинення росту заборгованості рекомендуємо подбати про сплату боргів, не чекаючи на крайні заходи. Адже в разі припинення поставки та відключення, навіть після погашення боргів об надалі мати можливість користуватись природнім газом, споживачу доведеться сплатити не лише всю суму боргу, а й компенсувати витрати газової компанії на роботи з припинення та подальшого відновлення газопостачання”.

У разі якщо споживач не в змозі відразу погасити суму боргу, то він може звернутися до компанії та укласти відповідний договір на реструктуризацію. Фактично - це можливість протягом певного часу сплачувати борг частинами та запобігти припинення газопостачання.

Ще один варіант - звернутись до місцевих управлінь соціального захисту для оформлення субсидії, а також усю необхідну інформацію безплатно і цілодобово дізнатись за номером “Гарячої лінії” 15-45.

Допомогу держави – субсидію – може отримати більшість українських родин, якщо їхні комунальні витрати перевищують в середньому 15% щомісячного сукупного доходу. Уряд адресно платить за кожного громадянина.

Нагадаємо, що за 10 місяців 2017 року заборгованість волинян за блакитне паливо сягнула майже 500 млн гривень, що на 55% більше, ніж за анолгічний період минулого року. Найбільшими неплатниками залишаються мешканці обласного центру Волині та навколишніх сіл – їх частка заборгованості становить понад 56%.

Також «Волиньгаз Збут» наголошує керівникам бюджетних установ та організацій про необхідність проведення процедури тендерних закупівель, адже наближається кінець року і договірні відносини закінчуються.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Понад трьом тисячам волинян можуть відключити газ
17 листопад, 2017, 13:57