У Луцькому пологовому будинку - новий сучасний інкубатор

У Луцькому пологовому будинку - новий сучасний інкубатор
Сьогодні у КЗ “Луцький клінічний пологовий будинок” презентували роботу нового сучасного інкубатора, придбаного цьогоріч за кошти міського бюджету.

Про це інформує відділ інформаційної роботи Луцької міської ради.

Обладнання для новонароджених та недоношених немовлят вартістю 474 тисячі гривень придбали в результаті проведення відкритих торгів, переможцем яких стала фірма “Онкомедика” (м. Київ).

Сучасний інкубатор японського виробництва оснащений спеціальним монітором, датчиками контролю температури шкіри малюка та системою контролю температури і вологості всередині інкубатора.

У відділенні інтенсивної терапії новонароджених це уже восьмий інкубатор, розроблений за новітніми технологіями, 2017-го року випуску. Але зважаючи на те, що до Луцького клінічного пологового будинку приїздять народжувати жінки з усієї області та України, потреба в поповненні подібною апаратурою все ж залишається.

За словами завідувача відділенням Віталія Богдановича, минулого року за допомогою інкубаторів вдалося зберегти життя 433 малюкам, а за 9 місяців 2017-го року врятовано 292 немовлят.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Луцькому пологовому будинку - новий сучасний інкубатор
17 листопад, 2017, 18:42