«Нема кому прибирати»: на Волині чиновник наказав розвалити пам’ятник

«Нема кому прибирати»: на Волині чиновник наказав розвалити пам’ятник
У селі Топільне Рожищенського району стався прикрий інцидент: пам’ятні монументи полеглим у Другій Світовій війні односельчанам намагалися зруйнувати.

Місцеві мешканці повідомили, що у парку Слави, де стоїть обеліск, виявили розвалені та обдерті пам’ятні тумби, на яких були розміщенні світлини полеглих у Другій Світовій війні односельців та мешканців навколишніх сіл. Офіційна і повна назва понівеченого монумента – «Пам'ятник землякам 1941-1945 рр. с. Топільно».

Щоб з'ясувати, хто осквернив місце вшанування полеглих у боротьбі з фашизмом на фронті, люди звернулись до сільського голови Руслана Присяжнюка.

Та як виявилося, працівник, який почав розвалювати пам’ятні тумби, робив це з наказу очільника села. За словами тополян, без врахування думки громади та сільських депутатів, Руслан Леонтійович вирішив зачистити цю територію, а лишити тільки Обеліск. Іншими словами замислив «реконструкцію».

«Аргументував це просто – «нема кому прибирати», - каже мешканка Топільна. - Повалення монументів у селі не зрозуміли. Жителі обурені таким свавіллям. Одна жіночка аж плакала, бо там була світлина її брата і вона часто приходила туди, аби «поговорити» з ним. Коли до нас прийшов отець Віталій Катеринчук, то щороку відправляли там панахиду, запалювали свічки і молилась за душі полеглих».

«Нівечити пам’ятники – це вандалізм. І у цивілізованій державі так робити не можна. Якщо є якісь пропозиції, то питання слід розглядати на сесіях чи громадських обговореннях. Розбити пам’ятник – не будувати .А чому голова не зорганізує прибирання, чи висуне ідею встановити новий монумент чи пам’ятний хрест? Нищити – це дикунство», – наголосила жіночка.

Також мешканці зауважують, що ще раніше на сесії сільської ради депутати голосували за виділення коштів на встановлення гранітної дошки, але ніякої мови про те, щоб розбивати монументи не було.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
потім розвалять йому голову і все стане на свої місуя
Відповісти
Останні новини
«Нема кому прибирати»: на Волині чиновник наказав розвалити пам’ятник
17 листопад, 2017, 19:40