Україна дозволить польські розкопки

Україна дозволить польські розкопки
Україна погодилася на скасування мораторію на проведення пошуково-ексгумаційних робіт стосовно загиблих під час Другої світової війни.

Про це повідомляє прес-служба глави держави за підсумками консультацій українських і польських посадовців у Кракові.

Там сторони обмінялись думками щодо поточного стану двосторонніх відносин та підтвердили свою відданість зміцненню стратегічного партнерства між країнами.

Українську делегацію очолював заступник глави АП Костянтин Єлісєєв, а польську – держсекретар і керівник канцелярії президента Республіки Польща Криштоф Щерський. Учасники переговорів погодили міжурядову зустріч на рівні віце-прем’єр-міністрів найближчим часом, яка б офіційно закріпила прийняті рішення.

Єлісєєв та Щерський погодилися з важливістю продовження роботи двосторонньої міжурядової комісії із захисту та повернення культурних цінностей, а також домовилися співпрацювати з місцевими органами влади з метою вирішення питань, що становлять обопільний інтерес. Крім того, були узгоджені питання підготовки до візиту президента Польщі Анджея Дуди до Харкова у грудні цього року та саміту «Східного партнерства» 24 листопада у Брюсселі.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Будуть шукати гамно польського мамонта на Волині
Відповісти