У Луцьку відзначили 104-річчя з дня народження знаменитої волинянки

У Луцьку відзначили 104-річчя з дня народження знаменитої волинянки
У бібліотеці-філії №10 відзначили 104-у річницю від дня народження знаменитої лучанки Ірини Левчанівської (на фото).

Вечір спогад «Є люди, як зорі» приурочений 104-й річниці від дня народження краєзнавця, кіноаматора, кавалера ордена княгині Ольги ІІІ ступеня Ірини Левчанівської відбувся у Луцькій бібліотеці-філії 10.

Варто зазначити, що найважливішою заслугою Ірини Олександрівни є збереження пам’яті перед поколіннями про свою матір, яка стала основою для публікацій біографічних нарисів, спогадів про сенаторку Олену Левчанівську.

Краєзнавчий захід був зорганізований спільно з пластунами куреню імені Олени Левчанівської Національної скаутської організації «Пласт».

Учні 6-б класу загальноосвітньої школи №7 - природничого ліцею переглянули документальну стрічку «Великі Волиняни: Олена Левчанівська» та познайомилися з особливостями діяльності місцевого осередку «Пласт».

Перед присутніми виступили журналіст Волинського телебачення Тетяна Біскуп та кандидат, доцент історичних наук Тамара Раєвич, які були консультантами та відзнялись у цьому документальному кіно.

Вони зробили акцент на важливості збереження історичної пам’яті про родину української національно-культурної інтелігенції Левчанівських-Гродзінських, формування рівня політичної культури, наслідування людських чеснот сенаторки Левчанівської.

«Є люди, як зорі, чиє життя і діяльність є прикладом для сучасників та наступних поколінь».

Працівники бібліотеки розповіли, що при житті Ірина Левчанівська презентувала свої книги «І не забудеться», «Згадалось мені» саме у цій бібліотеці. Книги з автографом авторки є у фонді книгозбірні і були представлені на книжковій виставці.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Луцьку відзначили 104-річчя з дня народження знаменитої волинянки
19 листопад, 2017, 03:28