За 15 тисяч гривень незаплачених податків на Волині забороняють виїзд за кордон

За 15 тисяч гривень незаплачених податків на Волині забороняють виїзд за кордон
Двадцятьом волинянам, які не заплатили усіх податків, суд заборонив виїжджати за кордон.

Підприємливі волиняни, а також керівники фірм, котрі заборгували державі податки, не мають права залишати територію України – вирішив суд за наполяганням податківців.

Відповідні рішення на основі матеріалів податкової за поданням виконавчої служби торік ухвалив суд, - повідомили у прес-службі ДПС у Волинській області.

Податковий борг цих двадцятьох «невиїзних» – більше 300 тисяч гривень. Іншими словами – в середньому по 15 тисяч «на боржника»

Тим часом, протягом 2012 року податківці ініціювали розгляд справ у судах щодо тимчасового обмеження у праві виїзду 256 волинян-боржників. У цьому переліку – підприємці-фізичні особи та керівники підприємств. Вони заборгували державі в межах декількох мільйонів гривень.

У податковій службі Волині запевняють, що рішення суду щодо тимчасового обмеження у праві виїзду за кордон боржників бюджету, як правило, ухвалюється в інтересах держави.

Довідка

Відповідно до Закону України «Про виконавче провадження» тимчасове обмеження у праві виїзду за кордон розглядається як один із заходів стягнення податкового боргу, про що повинно бути рішення суду.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: податки
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
За 15 тисяч гривень незаплачених податків на Волині забороняють виїзд за кордон
02 січень, 2013, 14:01