Сину загиблого патріота готують подарунок на день народження

Сину загиблого патріота готують подарунок на день народження
На Волині триває реалізація проекту «Діти Небесного Легіону».

Організатори повідомили про ще одну дитину, якій охочі можуть допомогти.

ЧИТАТИ БІЛЬШЕ ПРО ДІТЕЙ НЕБЕСНОГО ЛЕГІОНУ

Щоб допомогти, потрібно звертатися за цими контактами: 050-973-44-84; 0997508538; 0989481450.

Алішер Хамраєв уже за кілька днів зустріне свій 15-й день народження. Він є сином Рустама Шонійозовича Хамраєва – великого патріота своєї Батьківщини, мужнього воїна, активного учасника Євромайдану, ідейного натхненника для багатьох майбутніх борців за волю України. Рустам завжди був попереду, він не жалів себе і власного життя, а шкодував лишень, що не зміг зберегти своїх юних друзів, що поклали життя на Інститутській.

У кінці травня, коли революціонерам у Києві уже нічого було робити, Хамраєв з багатьма іншими вирушили на Схід у складі 24-го батальйону територіальної оборони “Айдар”.

17 червня 2014 року передовий загін, у якому був Рустам, пішов визволяти з полону іншу групу та заодно звільнити селище Металіст, що поблизу Луганська. Перед тим воїн лишив запис у своєму блокноті: “Отримав автомат «АКС-74». 4 магазини”, а нижче “Стояти на смерть! Україна понад усе!!!”. І стоячи на смерть, ціною власного життя Рустам Хамраєв допоміг побратимам перегрупуватися та відійти у безпечне місце. Він був розстріляний з крупнокаліберного кулемета з танка – розривні кулі розтрощили бійцю голову, тулуб і ногу – смерть настала миттєво. Та свою присягу і обіцянку народу України він виконав, до останнього подиху залишився вірним своїй Батьківщині, віддав себе їй цілком і повністю, зробивши тим самим крок до безсмертя.

Інформація про батька хлопця є у Книзі пам’яті та у Вікіпедії.

29 листопада – це не лише день народження Алішера, це ще й день народження його татка. Навіть перед від’їздом на Майдан Рустам своєму армійському товаришу лишив одну дорогу йому річ і сказав, якщо не повернеться, передати це сину у його 18-й день народження. А якось, прибираючи на балконі, Антоніна Климівна, бабуся Алішера, знайшла пакет, у якому була майданівська каска та наколінники Рустама і записка: “Дорогому сину Алішерчику від тата на пам’ять і згадку. Цілую, обіймаю, твій тато Рустам”.

Нині Алішер намагається у всьому наслідувати свого батька, так як саме він є для нього безумовним авторитетом. Хлопець здобуває освіту у Волинському обласному ліцеї з посиленою військово-фізичною підготовкою ім. Героїв Небесної Сотні. Навчається він уже у 9-му класі. Поза навчанням має й інші вподобання – любить грати у футбол та волейбол, захоплюється брейк-дансом.

Хлопчина розповів, що життєві труднощі, як і у всіх підлітків, у нього теж бували. Мав і певні проблеми зі здоров’ям, навіть переніс операцію. Та попри все намагається триматися мужньо і опимістично, як справжній воїн, яким так хоче бути – тому і не звертає на дрібниці надмірної уваги. А ще, завдяки волонтерам та діаспорі імениннику пощастило двічі побувати за кордоном.

Хлопцю дуже сподобалось, як живуть люди у Болгарії та Данії, і щиро вражений їхнім привітним ставленням до нас, до українців.

Як і всі діти, яких торкнулась війна, Алішер щиро хоче, щоб зупинились військові дії у нашій країні та перестали гинути люди. Бо ж для нього Україна – це його любляча родина, його дім, його двір, його ліцей, де він зараз навчається та його друзі. А також – вірні друзі та побратими його татка.

Волонтери проекту закликають волинян допомогти влаштувати хлопцеві свято на День народження.

Омріяний подарунок: приємні сюрпризи.

Маєте бажання підтримати дітей – переказуйте кошти нашому координатору проекту (Приватбанк: 4149-4978-1590-0321 Скиба Наталія Миколаївна), зазначаючи, на яку саме дитину адресуєте.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Останні новини
Сину загиблого патріота готують подарунок на день народження
21 листопад, 2017, 19:24