У Луцьку для «особливих» діток створять інклюзивні центри

У Луцьку для «особливих» діток  створять інклюзивні центри
Відповідно до рекомендацій Кабміну, органи місцевого самоврядування протягом двох місяців на місцях повинні створити інклюзивно ресурсний центр, як комунальні заклади для дітей з особливими освітніми потребами віком від 2-18 років.

Про це повідомили сьогодні, 21 листопада, під час засідання постійної комісії з питань соціального захисту, охорони здоров’я, материнства та дитинства, освіти, науки, культури, мови, - пише Волинська правда.

Основна діяльність центру буде спрямована на визначення освітніх потреб лучан на здобуття дошкільної та загальної середньої освіти, у тому числі у професійно-технічних навчальних закладах.

"Це буде неприбуткова установа. Поки створюємо один такий центр у Луцьку при міському будинку вчителя. А загалом їх має буде три у нашому місті, відповідно до кількості населення. Працювати будуть 12 осіб. Серед педагогічного персоналу буде логопед, дефектолог, психолог та ін. Необхідно буде і відповідне матеріально-технічне забезпечення", – пояснює роботу нового центру юрист управління освіти Орися Мушит.

Довідка:
У липні 2017 року уряд ухвалив рішення щодо створення Інклюзивно-ресурсних центрів та затвердив Положення про їх діяльність. Центр є установою, що утворюється з метою забезпечення права дітей з особливими освітніми потребами від 2 до 18 років на здобуття дошкільної та загальної середньої освіти, в тому числі у професійно-технічних навчальних закладах, шляхом проведення комплексної психолого-педагогічної оцінки розвитку дитини з особливими освітніми потребами, надання їм психолого-педагогічної допомоги та забезпечення системного кваліфікованого супроводження. Створення та діяльність таких центрів сприятиме забезпеченню дітям з особливими освітніми потребами необхідної психолого-педагогічної підтримки.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: освіта, діти
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Луцьку для «особливих» діток створять інклюзивні центри
21 листопад, 2017, 13:39