Владика Михаїл: Об'єднання церков - питання не років, а місяців

Владика Михаїл: Об'єднання церков - питання не років, а місяців
Про об'єднання церков та єдину автокефальну Православну Церкву, яка б була визнана та перебувала у євхаристійному єднанні з усім Вселенським Православ‘ям, розповів митрополит Луцький та Волинський Михаїл.

Про це митрополит він розповів Волинській Правді.

"Сьогодні ми дуже наблизилися до цього єднання, навіть більше, ніж ми собі уявляємо. Це питання навіть не років, а місяців. Але це – друга сторона питання. Перша ж – це те, що для нас не настільки важливо визнають нашу помісну Церкву чи не визнають. Це проблеми тих, хто живе думкою про ці речі".

"Нам для спасіння достатньо того, що ми живемо згідно з церковними правилами, які через століття дійшли до нас. Хто визнає, хто не визнає – це їхні клопоти. Тому ми не бігаємо і не просимо визнати нас, і надалі не будемо бігати і просити. А про те, що ми йдемо правильним шляхом, свідчить збільшення кількості парафій і вірних Київського Патріархату. Де діє Божественна благодать – там збираються і люди. А наші храми повні вірян. То навіщо нам оцей "папірець"? Ми, звісно, будемо вести відповідні переговори, але це не самоціль. Наша Церква ставить за мету спасіння душі, а не канонічне визнання Київського Патріархату. Для нас головне, що ми служимо, молимося і відчуваємо присутність Бога у наших храмах і у наших серцях".

"Сьогодні має місце відтік вірян від УПЦ МП, і, відповідно, ця Церква повинна бути зацікавленою в тому, щоб якомога швидше призупинити цей процес, і щоб наступив мир і спокій. Насамперед, я маю на увазі тих священнослужителів, які є тут, бо вони ризикують залишитися без парафій і без вірян. Тож тут або ми сідаємо і спільно утворюємо одну Церкву чи церковну структуру, або час йтиме і всі віряни перейдуть до УПЦ КП", - зазначив Михаїл.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 7
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
біда на цілу голівоньку...
Відповісти
о стадо шанувальників КГБешніка гундяєва набігло своє путінськє опудало захищати
Відповісти
Якась одна політика і бла бла бла. Сцажіть що мішає обєднанню УПЦ КП і УАПЦ? Вони ж самі українські... А 25 років обєднуються... Політика, одна політика (і владолюбство з користолюбством)... а де тут любов і християнство? Десь по дорозі загубились...?
Відповісти
Я перепрошую, а для спасіння душі потрібно жити по церковним правилам, як каже Михаіл, чи все ж таки по Божим? Так як я все таки розділяю поняття церква і Бог.
Відповісти
Скільки б собака не гавкала (і не захоплювала силою храми), а караван іде.
Відповісти
Але він говорить правильно, навіщо цей папірець, головне слідувати правилам божим і вірити, а визнання то таке, то вже політичне
Відповісти
Якщо людина не зважає на думку всієї повноти, в особі помісних церков та незважає канони матері Церкви, то як же його можна назвати священнослужителем Церкви?
Більше того якщо для нього не важливо все вищезазначене - то це секта!!! Стаття про людину душевнохвору, яка не спасіння бажає своїй пастві, а вічної муки. Спаси Господи нашу землю від таких людей!!!
Відповісти
Останні новини
Владика Михаїл: Об'єднання церков - питання не років, а місяців
22 листопад, 2017, 19:04