Сльози та нагороди: у Луцьку - урочистості до Дня Гідності та Свободи

Сльози та нагороди: у Луцьку - урочистості до Дня Гідності та Свободи
До Волинського обласного музично-драматичного театру імені Тараса Шевченка прийшли сотні людей в День Гідності та Свободи вшанувати тих, хто ціною життя змінював країну та оберігав її від ворожих зазіхань.

Тематичний захід відбувся 21 листопада.

Після виконання державного гімну та хвилини мовчання за загиблими на Майдані у залі вигукнули «Слава Україні!», а десятки людей відповіли «Героям Слава!». Голова Волинської обласної держадміністрації Володимир Гунчик зауважив, що 4 роки тому розпочалася нова сторінка історії.

«Ми гордимся кожною сторінкою нашої української історії, тим, що ці сторінки робили українці почин з давніх давен і продовжують робити сьогодні»,- зауважив губернатор. Чотири роки тому в українців десятки молодих людей пішли боротися із режимом та за краще майбутнє. Новітні ветерани мали по 20, 25, 30 років і вони своїм подвигом, а хтось навіть ціною життя відкривав для України цю нову сторінку. Боротьба не завершена,тому нині треба багато працювати над тим, аби життя Героїв Небесної сотні та загиблих на війні воїнів не були втрачені дарма.

Волинських волонтерів, які протягом 4 років працювали на перемогу, нагородили відзнаками президента України «За гуманітарну участь в антитерористичній операції».

З часів Майдану розпочалося чимало волонтерських рухів, які згуртували людей. Дернівський сільський голова, Герой Революції Гідності Олександр Гуч пригадав, що тоді багато людей дійсно відчули себе українцями. Майданівець пригадав, як працював у дитячих таборах до та після Революції і чітко відчув різницю між позиціями дітей.

«Вони гордо заявляли - ми є українці. Для мене це дуже великий показник», - зауважив Гуч. Наприкінці він попросив усіх гостей заходу обняти своїх рідних та близьких та закликав пам’ятати і шанувати героїв.

У залі звучали сумні вокальні номери, а проектор транслював кадри із Майдану, фото загиблих учасників Революції Гідності та полеглих на війні хлопців. Чимало людей не стримували сліз, і чергові відеонарізки зустрічали стоячи.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Сльози та нагороди: у Луцьку - урочистості до Дня Гідності та Свободи
21 листопад, 2017, 17:15