Лучани вдало дебютували у стрітбольній Суперлізі

Лучани вдало дебютували у стрітбольній Суперлізі
Волинська команда вдало виступила під час першого ігрового дня у Києві та вийшла до чільної дюжини колективів, які взяли участь у змаганнях.

Про це виданню Район.Луцьк розповів головний тренер команди Володимир Журжій, який також є керманичем головного баскетбольного клубу «Старий Луцьк».

Рішення заявитися на стрітбольну Суперлігу не випадкове, адже «коуч» клубу також очолює юнацьку збірну України з баскетболу 3 на 3.

Так, команду з Луцька на етапі змагань у Києві представляють четверо гравців – головний снайпер «Старого Луцька» у Першій лізі Дмитро Швагринський, а також Петро Глушко, Олександр Прозапас та Володимир Шевчук – кандидат до юнацької збірної України з «вуличного баскетболу». У своїй групі лучани поступилися «Хіміку» (11:14), та одеській «Біпі» (15:16), однак у інших двох поєдинках обіграли БК «Краматорськ» (16:8) та доволі несподівано здолали чинних чемпіонів країни зі стрітболу – команду «УкрДілінг».

У підсумку, наші хлопці посіли другу сходинку своєї підгрупи та вийшли до дванадцяти найкращих команд змагань, які уже завтра, 22 листопада, поборяться за найвищі місця турніру.

«Для хлопців це черговий досвід гри проти команд Суперліги, адже команди виставляють своїх головних баскетболістів: наприклад, за «Черкаські мавпи» на турнірі грають призери останнього чемпіонату Європи зі стрітболу – Дмитро Липовцев та Олександр Кобець. Тож для гравців це у першу чергу – практика гри проти таких суперників. У тому ж матчів проти суперлігових опонентів з Одеси за дві хвилини до завершення ми вигравали п’ять очок і поступилися у самому кінці. Звісно ж, будемо старатися надалі виступити якнайкраще», – резюмував Володимир Журжій.

Слід відзначити, що загалом сезон «Суперліги 3 на 3» складатиметься з трьох різних етапів, за підсумками якого у фінальних змаганнях команди визначатимуть найсильнішу команду сезону. Тож, незважаючи на рівень Першої ліги у класичному баскетболі, «Старий Луцьк» має усі шанси виблиснути на всю країну в стрітбольному плані.

А розпочне програму 22 листопада команда Журжія ще однією битвою з «УкрДілінг». Початок гри – о 12:55.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: стрітбол
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.