День Гідності та Свободи у Ковелі. ФОТО

День Гідності та Свободи у Ковелі. ФОТО
Ковельчани разом з усіма українцями відзначили День Гідності та Свободи.

Представники влади, духовенства, громадських організацій, учасники національно-визвольних змагань, молодь зібралися у Палаці учнівської молоді на тематичний захід «Герої живуть поміж нас», - повідомили у Ковельській міськраді.

Аби нагадати події, що стали історією, ведучі заходу Наталія Гончар та Анастасія Данилюк зробили екскурс в минуле, зауваживши, що ковельчани одними з перших підтримали мирні акції, що відбулися в Києві. Вони були активними учасниками ковельського і волинського Майданів, створили штаб національного спротиву.

Небайдужі наші земляки постійно їздили до столиці, аби відстояти своє право жити у чесній, правовій, демократичній державі. Ведучі називали імена мужніх людей, хто чимало днів і ночей провів на майданах Києва та Ковеля.

Секретар міськради Віра Федосюк вручила Подяку міського голови Володимиру Мовчану, справжньому патріоту, учаснику Революції Гідності, який був важко поранений.

На сцені звучали пісенні твори, народжені під час подій 2013 та 2014 років, демонстрували відео- та фотоматеріали тих часів.

Лейтмотивом заходу стало звернення до всіх: не забувати тих, хто мав стільки відваги й жертовності, щоб закрити своїми грудьми всю Україну. Ми маємо продовжити справу, за яку вони боролися, бути сильними та єдиними, любити свою країну так, як любили вони. Останнім акордом велелюдної зустрічі стало спільне виконання Гімну України.

На знак шани про Небесну Сотню і всіх полеглих Героїв учасники запалили свічі пам’яті, світло і тепло яких разом з квітами віднесли до пам’ятника борцям за волю України.

Благочинний УПЦ КП протоієрей Анатолій Александрук разом з духовенством відслужили панахиду за загиблими.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
День Гідності та Свободи у Ковелі. ФОТО
22 листопад, 2017, 03:41