У Луцьку хочуть заборонити «хаотичні» благодійні внески

У Луцьку хочуть заборонити «хаотичні» благодійні внески
У луцьких лікарнях можуть зникнути благодійні внески, які не обліковуються належним чином. Гроші можуть сплачуватись через «айбокси», аби вести чіткий облік внесків. Так буде зрозуміло, скільки благодійних коштів отримують лікарні.

Про це стало відомо під час засідання постійної комісії міської ради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів 22 листопада.

Начальник управління охорони здоров’я Микола Якимчук зазначив, що на галузь охорони здоров’я за 9 місяців витратили 26 мільйонів гривень. Однак, до кінця року ще триває розподіл коштів. Проте, необхідне фінансування на наступний рік.

Депутат Луцької міської ради Павло Данильчук поцікавився, що буде з добровільними фінансовими внесками у лікарнях, адже в законі цього не передбачено.

У свою чергу, депутат Сергій Була запропонував, щоб проводився чіткий облік благодійних внесків і щоб їх проводили через «айбокси».

Депутати проголосували за облік благодійних внесків і дали місяць часу, аби детальніше вивчити це питання.

В свою чергу Микола Якимчук зазначив, що держава не фінансує лікарні на 100 відсотків. Лише на 70 відсотків вистачило субвенцій.

Депутат Луцької міської ради Тарас Шляхтич запропонував заборонити готівкові благодійні внески у луцьких лікарнях.

Депутати запропонували від бюджетної комісії підготувати проект рішення про заборону необлікових готівкових внесків у лікувальних комунальних закладах міста. Пізніше питання можуть винести на розгляд сесії міської ради.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Луцьку хочуть заборонити «хаотичні» благодійні внески
22 листопад, 2017, 14:52