Набули чинності нові правила реєстрації авто

Набули чинності нові правила реєстрації авто
З початку 2013 року сплата 3%-го збору на обов'язкове пенсійне страхування при перереєстрації автомобілів, мотоциклів і мопедів скасовується.

Такі нововведення стали можливими завдяки набуттю чинності змін до Податкового кодексу, пишуть Деньги. Ua

Разом з тим вводиться диференційована ставка такого збору (від 3% до 5%) при первинній реєстрації автотранспортного засобу.

Відтепер при первинній реєстрації ставка пенсійного збору залежатиме від вартості транспортного засобу. Вона становитиме 3%, якщо вартість авто не перевищує 165 прожиткових мінімумів для працездатних громадян, 4 % - якщо вартість авто еквівалентна 165-290 таких мінімумів, 5% - при перевищенні розміру 290 прожиткових мінімумів.

Нагадаємо, що з 1 жовтня 2012 року прожитковий мінімум складає 1118 гривень.

При цьому згідно з новими нормами запроваджується можливість визначення оціночної вартості автомобілів при їх продажі, даруванні, успадкуванні фізичними особами, виходячи з їх середньоринкової вартості, порядок визначення якої встановлює Кабмін, або з певною законодавчо оціночної вартості.

Крім того, розмір держмита за нотаріальне посвідчення договорів відчуження транспортних засобів знижується з 1% (для родичів продавця) і 5% (для інших осіб) до одного (17 гривень) і п'яти (85 гривень) неоподаткованих мінімумів доходів громадян відповідно.

Раніше повідомлялося, що з 1 січня 2013 року ставка єдиного податку для платників податків першої групи складе 10% від розміру мінімальної зарплати (1147 гривень), для платників другої групи - 20% розміру мінімальної зарплати.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.