Волинські митники та прикордонники вчаться у міжнародних експертів

Волинські митники та прикордонники вчаться у міжнародних експертів
Волинські митники та прикордонники вчаться у міжнародних експертів проекту TWINNING протидіяти незаконному переміщенню предметів, заборонених до обігу.

На базі міжнародного пункту пропуску «Ягодин» 21-22 листопада проходить міжнародний семінар з питань протидії незаконному переміщенню предметів, заборонених до обігу.

Семінар організований Департаментом спеціалізованої підготовки та кінологічного забезпечення ДФС із залученням міжнародних експертів проекту TWINNING.

Програма включає теоретичні та практичні заняття, спрямовані на підвищення кваліфікаційних умінь фахівців митної та прикордонної служб. Правові аспекти боротьби з порушенням митних правил, використання системи управління ризиками, порядок використання кінологічних команд, основні тенденції контрабанди наркотиків через територію України, передова світова практика здійснення митного контролю – теми доповідей міжнародних експертів та посадових осіб Департаменту спецпідготовки та кінологічного забезпечення ДФС.

Учасники заходу мали можливість практичного застосування здобутих знань із використанням максимально наближених до справжніх муляжів предметів, заборонених до обігу, які надали для спецзанять польські колеги. Із завданням виявити ці предмети на «відмінно» справилась службова собака луцьких прикордонників на кличку Джек (зброя). Органічну речовину, схожу на героїн, ідентифікувала у багажі громадянина скануюча система.

Заступник начальника Департаменту спецпідготовки та кінологічного забезпечення ДФС Олег Гоя зауважив, що митний пост «Ягодин» не випадково став майданчиком для відпрацювання найпередовіших практик протидії митним правопорушенням в ДФС. Робота митників на цьому переході відзначається високою фаховістю та унікальним досвідом, який можна поширювати в Україні.

Волинські митники також поділились з експертами TWINNING проектними рішеннями модернізації пункту пропуску «Ягодин» в рамках впровадження автоматизованої системи митного контролю та мали можливість почути їхні поради щодо пропонованих ініціатив.

Начальник Волинської митниці ДФС Віктор Кривіцький відзначив високий рівень співпраці між митниками та прикордонниками МАПП Ягодин, продемонстровані під час практичних занять.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Волинські митники та прикордонники вчаться у міжнародних експертів
23 листопад, 2017, 10:17