У СНУ прокоментували скандал із декомунізацією

У СНУ прокоментували скандал із декомунізацією
Ректор Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки Ігор Коцан запевнив, що науково-експертна позиція окремих викладачів – лише їх власна думка та не відповідає позиції університету та ректора.

Про це йдеться на сайті університету.

Нагадаємо, раніше повідомляли, що викладачі Східноєвропейського університету імені Лесі Українки виступив за визнання неконституційним закону про декомунізацію. А на сесії обласної ради просили керівництво Східноєвропейського національного університету пояснити, чому із вишу до Конституційного суду надійшли висновки щодо «неконституційності» закону про декомунізацію.

"На адресу університету надійшов лист від судді-доповідача В. П. Колісника з проханням повідомити позицію фахівців з питання, щодо якого відкрите конституційне провадження.

Вивчити дане питання та підготувати відповідь було доручено декану юридичного факультету О. В. Лабі.

Викладачі кафедри теорії та історії держави і права юридичного факультету СНУ імені Лесі Українки В. М. Кравчук та О. М. Юхимюк підготували науково-експертну позицію, яка не відповідає позиції університету та ректора.

Керівництвом університету не було приділено належної уваги цьому питанню, оскільки воно було на контролі декана юридичного факультету. Відтак науково-експертна позиція окремих викладачів кафедри теорії та історії держави і права юридичного факультету – лише їх власна.

Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки та ректор повністю підтримують Закон України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки».

Нині створено комісію з фахівців конституційного права та проводиться службова перевірка щодо науково-експертної позиції викладачів кафедри теорії та історії держави і права юридичного факультету, результати якої будуть розглянуті на засіданні вченої ради університету", - йдеться на сайті СНУ.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 12
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Не хавають доценти політику партії.
Вигнати їх куди Макар телят не ганяв ліс пиляти.
Відповісти
посідач крісла ректора провінційного педвузу поїв всі розуми?
Відповісти
не вуз, а якийсь розсадник комунобольшевізму
ганьба
Відповісти
от вам і юристи-правники. ЗАкрити нафіг тих сепаратистів-комуністів!
Відповісти
У цьому учітєльському інституті уже впродовж багатьох років існує кілька кланів, які дбають не за освіту, а за власну шкуру. Риба щуку раком. Розсадник політичного мракобісся.
Відповісти
Отже у всьому винуваті декан і два викладача. Але ректор дає явно неправдиві свідчення. Спочатку нехай пояснить, яким чином запит з КСУ опинився на юридичному факультеті. Без ректорської або проректорської волі він не міг туди потрапити. Чому ректорат не проконтролював виконання такого важливого замовлення, тобто не добився схвалення «праці експертів» вченою радою юридичного факультету, адже воно ішло від імені СНУ. Як можна авторитет цілого університету ставити в залежність від думки двох окремих викладачів-юристів. Чому до висновку не було допущено політологів, фахівців з питань інформаційних технологій.??? Коцан вирішив прикрити свою недолугість помилкою чи непрофесійністю окремих викладачів. Не поважаю Пирожика, але погоджуюсь з ним – Коцана гнати з університету, разом з його проректорами та іншими посіпаками.
Відповісти
Палиця не раз рятував Коцана від звільнення. Врятує і цього разу.
Відповісти
Наслідки-відомі.Причина-відсутність посади проректора по контролю за деканами.
Відповісти
У СНУ не один комуняка-викладач працює. Є там такий Ігнатов, що цивільний захист чи щось викладає. Той за расєю матушку і за ссср ще під час майдану топив
Відповісти
А нікому не цікаво те, що О. Лаба має дуже тісні стосунки до партії регіонів?
Відповісти
Запахло радянським періодом, коли будь-яка думка, яка відрізнялась від позиції комуністичної партії та керівництва держави вважалась крамолою з усіма наступними наслідками....
Прохання з КС було повідомити позицію фахівців з питання, щодо якого відкрите конституційне провадження.
Фахівці висловили свою думку, і в цьому не має нічого крамольного.
До речі, думаю вім буде цікаво прочитати висновок Головного науково-експертного управління до проекту Закону "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їх символіки"( як його в народі назвали - Про декомунізацію) http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_2?id=&pf3516=2558&skl=9
А взагалі хтось з пересічних громадян задумувався над тим, скільки останнім часом ВР прийняла законів з порушенням регламенту і які не відповідають Конституції України?
На кожний проект закону, який вноситься на розгляд ВР готується експертний висновок на відповідність цього проекту Конституції України та чинному законодавству.
Відкрийте порядок деннй, натисніть на номер законопроекту і зможете прочитати все по ньому - від пояснюючої записки до експертоного висновку...
Однак ці висновки просто ігноруються....
Хотів би зауважити, що правовий нігілізм (див. Вікіпедію), як антипод правової культури, аж ні як не допоможе збудувати правову державу, в які буде гаратнтоване верховенство Права і Закону......

Відповісти
Які примітивні методички - то мусять заслуховувати на засіданнях кафедри, факультету, вченій раді і затверджувати сорока печатками, а відповідь у КСУ можна просто так надіслати. Може, то було секретне завдання? спеціально для двох викладачів. А, наприклад, завкафедрою взагалі про таке не чув. Може, якраз перевіряв кількість проданих білетів на Тернопіль?
Відповісти