Керівник волинського управління юстиції не розуміє, чому його критикують депутати

Керівник волинського управління юстиції не розуміє, чому його критикують депутати
Волинська обласна рада звернулася до Міністра юстиції України щодо діяльності Головного територіального управління юстиції у Волинській області. натомість керівник відомства Валентин Кухарик каже, що не розуміє, чому його звинувачують.

Відповідне рішення прийняли під час сесії 23 листопада.

У зверненні депутати рекомендують міністру Павлу Петренку розглянути питання щодо невідповідності займаній посаді Валентина Кухарика.

Мовляв, на особистих прийомах громадян, які проводяться посадовими особами обласної ради, жителі Волинської області скаржаться на бездіяльність державних виконавців. Також на пленарних засіданнях сесій Волинської обласної ради депутатами, через внесення запитів, підтриманих радою, неодноразово порушувалися питання про порушення законності працівниками реєстраційної служби Шацького районного управління юстиції, Другого відділу державної виконавчої служби Луцького міського управління юстиції, а також про відсутність протягом декількох років у Маневицькому районі Волинської області державного нотаріуса, який би працював на постійній основі.

Через відсутність державного нотаріуса жителі району змушені звертатися до нотаріусів з інших районів області, що спричиняє великі незручності, особливо людям похилого віку.

А втім, сам Валентин Кухарик не може зрозуміти, в чому його вина, - пише Волинь24.

«Я не знаю, в чому я винен, оскільки виконавчий документ на 28 мільйонів, який зазначений у зверненні, на виконанні в органах державної виконавчої служби області не перебуває», – заявив він.

З його слів, виконавчі документи, сума яких перевищує 20 мільйонів гривень, виконують у Києві.

Також Кухарик зауважив, що ГТУ юстиції у Волинській області наразі проводить роботу щодо стягнення коштів на користь «Луцьктепла» і вже стягнуло 1,6 мільйона гривень. З допомогою юстиції, запевнив він, працівникам підприємства виплатили 1,5 мільйона гривень зарплати.

Щодо звинувачень в бік працівників Шацького районного управління юстиції головний нотаріус на Волині зазначає: це управління ліквідоване ще в травні 2016 року.

А щодо відсутності державного нотаріуса на Маневичині, на думку Валентина Кухарика, у зверненні суттєво «прикрасили» дійсність.

Мовляв, хоча й справді державний нотаріус в Маневицькому районі звільнився ще в квітні 2016 року, проте двічі на тиждень його обов’язки виконує працівник Любешівської державної нотаріальної контори. Крім того, там запровадили посаду консультанта, який приймає громадян.

Валентин Кухарик вважає, що ніякого тиску на нього немає і жодних політичних контекстів у цьому зверненні не вбачає.

«Я не вбачаю ніяких політичних контекстів. Я виконую свою роботу. Кожен громадянин і депутат має право на свою думку. Якщо таке рішення схвалене, його буде розглядати Міністерство юстиції», – підсумував він.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Керівник волинського управління юстиції не розуміє, чому його критикують депутати
23 листопад, 2017, 13:15